‘Buiten de Lijnen’ winnaar Voetbalboek van het Jaar 2019

In de uitzending van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 is gisteravond het boek Buiten de Lijnen van Frank Heinen uitgeroepen tot Staantribune Voetbalboek van het Jaar. Lieke, de biografie van Lieke Martens, geschreven door Vincent de Vries is geëindigd op een tweede plaats en FC Emmen, Een Droomseizoen behaalde een keurige derde plek.

Bol.com

Heinen is de vierde winnaar van deze prestigieuze prijs. Maar liefst 12.000 Staantribune-volgers en voetbal- en boekenliefhebbers brachten afgelopen weken hun stem uit op een van de genomineerde titels. In de uitzending vertelde Staantribune-hoofdredacteur Jim Holterhuës – via een live-verbinding thuis – over Staantribune, voetbalboeken en uiteraard over de verkiezing. Ook de Top 3-schrijvers kwamen in de uitzending aan het woord.

Trots

Frank Heinen reageerde verheugd op het behalen van de felbegeerde titel Voetbalboek van het Jaar met Buiten de Lijnen. “Ik had er oprecht geen rekening mee gehouden. Ik ben trots dat de lezers hebben willen stemmen en de verkiezing hebben gevonden. Ik vind het heel tof dat boeken zoals deze op deze manier in de aandacht worden gebracht. Bovendien is best wel moeilijk schrijven. Want sport wordt lang niet altijd serieus genomen in de boekenbranche. Maar er wordt in Nederland ontzettend goed over sport geschreven. En daar ben ik ook heel trots op.”

De hele uitzending van Langs de Lijn en Omstreken is hier terug te luisteren en te kijken. Vanaf 22:24 uur hoor je de hoofdredacteur van Staantribune aan het woord.

De onthulling

Andere genomineerde boeken

De andere twaalf genomineerde boeken waren (in willekeurige volgorde):

Bol.com

Eerdere winnaars

Frank Heinen is met Buiten de Lijnen de vierde winnaar van de ‘Staantribune Cup met de Grote Oren’. De eerste winnaar was Yoeri van den Busken, schrijver van De Kist (de biografie van oud-trainer Simon Kistemaker). Het jaar erop won Royston, de biografie van Royston Drenthe, geschreven door Hugo Verkley, de prestigieuze beker en vorig jaar ging Elitepauper, over een voetbalsupporter met een dubbelleven, er met de titel Beste Voetbalboek van het Jaar vandoor.

Over Staantribune

Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, kijkt op een andere manier naar voetbal. In het magazine staan mooie verhalen, stukjes met een humoristische noot, interviews met een aparte invalshoek, interessante achtergrondartikelen over randverschijnselen en artikelen over supporterscultuur. Onze artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf. Het draait in Staantribune vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Met Staantribune willen de makers laten zien dat voetbal meer is dan alleen de negentig minuten binnen de witte lijnen.

terug naar overzicht

Lees verder...