Over Staantribune

Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, kijkt op een andere manier naar voetbal. De artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf. In het magazine staan mooie verhalen, stukjes met een humoristische noot, interviews met een aparte invalshoek, interessante achtergrondartikelen over randverschijnselen en artikelen over supporterscultuur.

Het draait in Staantribune vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Met Staantribune willen de makers laten zien dat voetbal meer is dan alleen de negentig minuten binnen de witte lijnen.

Ontstaansgeschiedenis
Staantribune is opgericht door zo’n twintig journalisten, fotografen en vormgevers. De meeste redacteuren zijn al jaren in de journalistiek werkzaam, maar we geven ook graag jonge, onbekende talenten een kans. De meeste redacteuren weten wat het is om een club fanatiek te steunen en doen dat nog steeds, al dan niet vanaf de staantribune.

De eerste redactievergadering vond, na een discussie op Twitter, plaats in een donkerbruine kroeg in Utrecht, waar de redactie nog steeds regelmatig vergadert. Het allereerste nummer, het zogeheten ‘nulnummer’, verscheen in december 2014 en werd gelanceerd in hetzelfde café. Eerst alleen online, later op papier. Het nulnummer werd  door lezers, kenners en media lovend ontvangen en was binnen enige weken uitverkocht. Nummer 1 verscheen in juni 2015.

Staantribune verschijnt zes keer per jaar en telt 108 pagina’s. 

Abonnement
Het magazine is uiteraard verkrijgbaar in abonnementsvorm

Losse nummers
Het magazine is verkrijgbaar bij zo’n duizend boekhandels verspreid door heel Nederland en België en online te bestellen via de webshop.

Vragen
Heb je een adreswijziging, vragen over je abonnement, zoals het niet ontvangen hebben van een nummer of opzeggingen etc. kun je terecht bij Abonnementenlandklantenservice@aboland.nl of vul een van de formulieren in onder het kopje Servicevragen (op de homepage).

Heb je opmerkingen of vragen over (de inhoud van het) magazine of Staantribune-gerelateerde zaken? Neem dan contact met ons op:

Via post:
Staantribune is een uitgave van Staantribune Media
Europalaan 400-6e
3526 KS Utrecht

Per-mail:
info@staantribune.nl

Of vul het contactformulier hieronder:

Je naam (verplicht)

Je e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Bericht

NB: dit formulier is dus niet bedoeld voor adreswijzigingen, vragen over abonnementen (zoals het niet ontvangen hebben van een nummer of opzeggingen) en andere servicegerichte vragen! Hiervoor kun je terecht bij Abonnementenlandklantenservice@aboland.nl of vul een van de formulieren in onder het kopje Servicevragen (op de homepage).