Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur

Een andere kijk op voetbal

Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, kijkt op een andere manier naar voetbal. In het magazine staan mooie verhalen, stukjes met een humoristische noot, interviews met een aparte invalshoek, interessante achtergrondartikelen over randverschijnselen en artikelen over supporterscultuur.

Onze artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf.

Het draait in Staantribune vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Met Staantribune willen de makers laten zien dat voetbal meer is dan alleen de negentig minuten binnen de witte lijnen.

Ontstaansgeschiedenis

Staantribune is opgericht door zo’n twintig journalisten, fotografen en vormgevers. De meeste redacteuren zijn al jaren in de journalistiek werkzaam, maar we geven ook graag jonge, onbekende talenten een kans. De meeste redacteuren weten wat het is om een club fanatiek te steunen en doen dat nog steeds, al dan niet vanaf de staantribune.

De eerste redactievergadering vond, na een discussie op Twitter, plaats in een donkerbruine kroeg in Utrecht, waar de redactie nog steeds regelmatig vergadert. Het allereerste nummer, het zogeheten ‘nulnummer’, verscheen in december 2014 en werd gelanceerd in hetzelfde café. Eerst alleen online, later op papier. Het nulnummer werd  door lezers, kenners en media lovend ontvangen en was binnen enige weken uitverkocht. Nummer 1 verscheen in juni 2015.

Staantribune verschijnt zes keer per jaar en telt 108 pagina’s.

Word abonnee

Staantribune is ook te volgen op Instagram, Facebook, Twitter en Youtube. De Staantribune podcasts zijn te beluisteren via Spotify, iTunes en Soundcloud.