Heart of a Lion [nominatie Voetbalboek van het Jaar 2019]

De komende weken lichten we alle vijftien boeken uit die zijn genomineerd voor de verkiezing van Voetbalboek van het Jaar 2019. Vandaag: Heart of a Lion, de biografie van Memphis Depay, geschreven door Memphis en Simon Zwartkruis.

Bol.com

Al op jonge leeftijd speelde de gedachte door mijn hoofd: een boek uitbrengen, vroeg in mijn carrière. Een boek dat niet alleen over voetbal zou moeten gaan. Integendeel. Mijn leven is tot nu toe, met name in de jeugdjaren, heel heftig geweest. Dat is het nog steeds. Buiten mijn kleine kringetje vertrouwelingen kent niemand mijn levensverhaal. Dit is het moment waarop ik dat met de buitenwereld ga delen. Zo open en zo eerlijk mogelijk. Niet om mezelf in het zonlicht te plaatsen, ook niet om mezelf op de borst te kloppen.

Met mijn verhalen hoop ik mensen te inspireren. Vooral jongeren. Door te vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt, wil ik laten zien dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel. Hoe zwaar de omstandigheden waarin je opgroeit ook zijn, er zijn manieren om uit de ellende te komen. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik heb fouten gemaakt in mijn leven, heb veel klappen gehad en ook uitgedeeld en ben talloze keren op mijn bek gegaan. Telkens stond ik weer op, iedere keer een levensles rijker.

Jezelf zijn

Op mijn eigen manier ben ik gekomen waar ik nu ben. Dat is een ander belangrijk punt voor mij in dit boek: de durf om jezelf te zijn. Je eigen keuzes te maken. Het lef hebben om onderscheidend te zijn. Je door God gegeven talenten te ontplooien en je dromen na te jagen. Met geloof in eigen kunnen en doorzettingsvermogen. Zonder je te laten weerhouden door de meningen en verwachtingspatronen van anderen. Zo heb ik het altijd gedaan, ondanks de shit die het me vaak opleverde. En zo zal ik het blijven doen. Want niets is belangrijker dan jezelf kunnen zijn.

Er zullen mensen zijn die het te vroeg vinden voor dit boek. Dat is hun goed recht. Voor mij staat het los van mijn leeftijd of de fase waarin mijn voetbalcarrière zich bevindt. Soms heb ik het gevoel dat ik al een heel leven achter de rug heb. Hoe dat komt, staat in dit boek geschreven. Het is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van mijn moeder en mijn beste vrienden. Zij hielpen me door de donkerste periodes in mijn leven en vormen nog steeds mijn inner circle. Daarvoor wil ik ze hartelijk bedanken.

Bol.com

Dit boek vertelt mijn verhaal. Dit is wie ik ben – Memphis

Heart of a Lion

Stemmen

De verkiezing Voetbalboek van het Jaar is een publieksprijs. Een jury van Staantribune-redacteuren heeft een selectie gemaakt van vijftien boeken, waarop je vanaf nu kunt stemmen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op zaterdag 14 maart, vanaf 15.00 uur, bij boekhandel Donner in Rotterdam. Alle boeken worden in het zonnetje gezet en de top 3 wordt bekendgemaakt. De uitreiking is uiteraard voor iedereen vrij toegankelijk.

terug naar overzicht

Lees verder...