Top 3 Voetbalboek van het Jaar 2019 bekend

De afgelopen weken konden voetballiefhebbers stemmen op een van de vijftien genomineerde boeken voor de titel ‘Voetbalboek van het Jaar 2019’. Meer dan 12.000 stemmen kwamen binnen. De winnaar zou bekend worden gemaakt tijdens een groot event bij boekhandel Donner in Rotterdam, in gezelschap van schrijvers en uitgevers. Maar helaas gooide de coronacrisis ook voor dit evenement roet in het eten. Omdat we niet te lang willen wachten met het bekendmaken van de winnaar, gebeurt dat vanavond tijdens Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. De Top 3 van Voetbalboek van het Jaar 2019 maken we hieronder alvast bekend.

Bol.com

Het voetbalboek is de laatste jaren aan een sterke opmars bezig. Jaarlijks verschijnen steeds meer boeken over bekende voetballers, trainers en clubs, maar ook over cultfiguren, supportersverhalen, obscure en zelfs verdwenen clubs. Er zijn al heel lang diverse prijzen voor boeken, maar dat was er nog niet voor het beste voetbalboek. Daarom riep Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, vier jaar geleden de verkiezing van ‘Voetbalboek van het Jaar’ in het leven. Met deze prijs willen wij stimuleren dat voetballiefhebbers die normaal niet zo van lezen houden, eens vaker een boek pakken.

Top 3 Voetbalboek van het Jaar

De winnaar wordt vanavond bekend, maar we kunnen alvast drie schrijvers feliciteren met een podiumplek!
In willekeurige volgorde:

Staantribune-hoofdredacteur Jim Holterhuës is vanavond – via een verbinding – te gast in de uitzending van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1, waar hij de winnaar bekend zal maken. Je kunt de uitzending beluisteren tussen 22.30 en 23.00 uur op NPO Radio 1: https://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken

Overige genomineerde boeken

In willekeurige volgorde:

Bol.com

Eerdere winnaars

De eerste winnaar van de ‘Staantribune Cup met de Grote Oren’ was Yoeri van den Busken, schrijver van De Kist (de biografie van oud-trainer Simon Kistemaker). Het jaar erop won Royston, de biografie van Royston Drenthe, geschreven door Hugo Verkley, de prestigieuze beker en vorig jaar ging Elitepauper, over een voetbalsupporter met een dubbelleven, er met de titel Beste Voetbalboek van het Jaar vandoor.

Over Staantribune

Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, kijkt op een andere manier naar voetbal. In het magazine staan mooie verhalen, stukjes met een humoristische noot, interviews met een aparte invalshoek, interessante achtergrondartikelen over randverschijnselen en artikelen over supporterscultuur. Onze artikelen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf. Het draait in Staantribune vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Met Staantribune willen de makers laten zien dat voetbal meer is dan alleen de negentig minuten binnen de witte lijnen.

terug naar overzicht

Lees verder...