Jongensdromen [nominatie Voetbalboek van het Jaar 2019]

De komende dagen lichten we alle boeken uit die zijn genomineerd voor de verkiezing van Voetbalboek van het Jaar 2019. Vandaag: Jongensdromen, het boek van Willem Vissers. Een fragment uit het verslag van Real Madrid – Ajax, 5 maart 2019:

Bol.com

Als de voetbalhemel bestaat, was Real Madrid – Ajax een toneelstuk op de zondagmiddag. Enerverend. Meeslepend. Ongelooflijk. Humoristisch soms zelfs, om de speelsheid van die jongens van Ajax met hun trucs. Dat is wat topvoetbal zo mooi kan maken: dat jonge mannen laten zien wat ze kunnen en wat ze durven voor een publiek van 80.000 mensen, tegen een keur aan internationale topspelers. Een publiek dat verbijsterd en wanhopig raakte waar het om Real ging, en euforisch inzake Amsterdam en omstreken. ‘Ramos bedankt’, zongen die van Ajax, om de geschorste aanvoerder.

Ajax, gewoon voetballen, vrij van stress. Aanvallend. Nederlands. Frenkie de Jong en Donny van de Beek zwaaiden nog naar familie, tijdens de hymne van het toernooi. Kijk die Frenkie, wegdraaiend van Modric, passerend, tiktak, met links en rechts, bliksemsnel. Beter dan de wereldvoetballer van het jaar dinsdag. Onwaarschijnlijk zoals hij heerste, tackelde, passte. Vrij in hoofd en leden. Wie nog niet heeft gezien dat hier een aanstaande wereldvoetballer rondloopt, laat hem zwijgen. Barcelona kocht hem al voor 75 miljoen.

Jongensdromen

Jongensdromen – Willem Vissers

Stemmen

De verkiezing Voetbalboek van het Jaar is een publieksprijs. Een Staantribune-jury heeft vijftien boeken geselecteerd, waarop je via deze website kunt stemmen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op zaterdag 14 maart, vanaf 15.00 uur, bij boekhandel Donner in Rotterdam. Alle boeken worden in het zonnetje gezet en de top 3 wordt bekendgemaakt. De uitreiking is uiteraard voor iedereen vrij toegankelijk.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...