Ferrocarril Midland – General Lamadrid [fotorepo]

Het is Argentinië-maand bij Staantribune! Begin dit jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, vlogen we naar Buenos Aires. We besloten de groep te splitsen: de ene helft ging naar Uruguay, terwijl Jeroen en Joris in Buenos Aires bleven en naar een wedstrijd in de vierde divisie gingen tussen Ferrocarril Midland en General Lamadrid, alleen al vanwege de geweldige namen van beide clubs.

Het bleek de meest ongure buurt tot nu toe te zijn. Veel straathonden, gaten in de weg en figuren die gedrogeerd rondhingen in de straten rondom het stadion van Ferrocarril Midland. Gelukkig was de wedstrijd bij daglicht. Na binnenkomst werden we lang in de gaten gehouden door de locals, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd hun interesse minder en konden we wat foto’s maken.

Voetbalstad Buenos Aires

Het stadion was echt top en had in de jaren zeventig niet misstaan in de Schotse derde divisie. Wederom bloedfanatieke support, waardeloze wedstrijd (0-0, maar wel twee rode kaarten) en een mooie ervaring. De lagere divisies in Argentinië zijn genieten.

Wil je naast deze foto’s van Excursionistas meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires, dat vrijdag 27 november verschijnt. Je kunt het boek alléén pre-orderen in de Staantribune Webshop en zónder verzendkosten tot en met zondag 22 november! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...