Fotoreportage Ferrocarril Midland – General Lamadrid

Afgelopen woensdag besloten we onze groep te splitsen. De ene helft ging naar Uruguay, terwijl Jeroen en ik in Buenos Aires bleven. Er waren enkele wedstrijden in de vierde divisie. Ferrocarril Midland – General Lamadrid sprak het meest aan vanwege de namen van beide clubs.

Het bleek de meest ongure buurt tot nu toe te zijn. Veel straathonden, gaten in de weg en figuren die gedrogeerd rondhingen in de straten rondom het stadion van Ferrocarril Midland. Gelukkig was de wedstrijd bij daglicht. Na binnenkomst werden we lang in de gaten gehouden door de locals, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd hun interesse minder en konden we wat foto’s maken.

Het stadion was echt top en had in de jaren zeventig niet misstaan in de Schotse derde divisie. Wederom bloedfanatieke support, waardeloze wedstrijd (0-0, maar wel twee rode kaarten) en een mooie ervaring. De lagere divisies hier in Argentinië zijn genieten.

Komende tijd houdt Staantribune jullie vanuit Argentinië op de hoogte van de bezochte wedstrijden en de voetbalcultuur aldaar.

Wil je naast deze foto’s van Excursionistas meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...