Berazategui – Argentino de Merlo [fotorepo]

Het is Argentinië-maand! Begin dit jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, vlogen we naar Buenos Aires. Na drie wedstrijden op het hoogste niveau was het tijd om de diepte in te gaan. Berazategui tegen Argentino de Merlo in de vierde divisie leek ons wel wat.

Helaas kwamen we niet binnen. De kaartverkoop was drie uur voor de wedstrijd gestopt, dus stonden we voor een gesloten deur te koekeloeren. Een poging om bij de barra Brava naar binnen te lopen, werd verhinderd door oom agent. Gelukkig hielp een andere agent ons wel en loodste ons het uitvak in. Daar werden we vreemd aangekeken door wat ongure types, maar na vijf minuten was het ongemak weg en waren we opgenomen in de Argentino de Merlo-familie. Uitsupporters zijn zelden toegelaten, dus het was genieten om daar tussen te staan.

Het uitvak had veel weg van een concentratiekamp. Ondanks dat er maar een mannetje of vijfhonderd was, hadden we over de support niet te klagen. De Berazategui-aanhang liet zich negentig minuten horen. Gecombineerd met de oranje spandoeken en vlaggen was het allemaal heel mooi om te zien. De grote clubs zijn heel tof om te bezoeken, maar dit was ook heel bijzonder. Het zal niet de laatste wedstrijd zijn die we in de lagere divisies bezoeken.

Meer fotoreportages uit Argentinië? Bekijk ook de reportages over Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires, dat vrijdag 27 november verschijnt. Je kunt het boek alléén pre-orderen in de Staantribune Webshop en zónder verzendkosten tot en met zondag 22 november! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

terug naar overzicht

Lees verder...