Fotoreportage Gimnasia y Esgrima – Vélez Sarsfield

Gimnasia y Esgrima is een club uit La Plata, de hoofdstad van de provincie Buenos Aires. Een club waar je normaal zelden iets van hoort. Maar sinds dit seizoen is Diego Maradona daar trainer. Sindsdien staat de club in het middelpunt van de belangstelling.

Logisch, maar voor de groundhopper is er bij Gimnasia y Esgrima meer dan Pluisje alleen. Het Estadio Juan Carmelo Zerillo is een pareltje. Een stokoude hoofdtribune is de blikvanger, maar voor de sfeer moet je op de staantribunes achter beide doelen staan. Aan de ene kant heb je de harde kern waar je als buitenstaander niet tussen kunt komen. Dat lukt wel aan de andere kant, waar het ook een groot feest is.

Degradatie

De wedstrijd was niet om aan te gluren, maar dat deerde de supporters niet. Voor hen ging het vooral om Maradona. Het ‘Diegoooooo, Diegoooooo, Diegoooooo’ klonk regelmatig door het stadion. Gimnasia gaat waarschijnlijk degraderen, maar het is een seizoen waar de supporters nog lang van gaan nagenieten. Voor het eerst stond hun club in het middelpunt van de belangstelling.

Wil je ook de Argentijnse voetbalcultuur in Buenos Aires ontdekken? Ga dan met Staantribune op reis naar dé voetbalhoofdstad ter wereld en bezoek wedstrijden van onder meer Boca Juniors, San Lorenzo en Huracán. 

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...