Fotoreportage San Lorenzo – Estudiantes

San Lorenzo is in Nederland dankzij Martijn Benjamin van In de Hekken een vrij bekende club. De filmpjes van de zingende supporters gingen heel Nederland door. Het was een van de clubs waarnaar ik erg uitkeek om te bezoeken.

We werden op sleeptouw genomen door een local die ons liet kennismaken met de muurschilderingen in de wijk Boedo, waar het hart van de club ligt, en de omgeving van het stadion, dat in een sloppenwijk ligt. Bibberend van angst kwamen we uiteindelijk bij het stadion aan. Het staat er pas sinds de jaren negentig, maar lijkt veel ouder. Het heeft een uniek karakter met vier losse tribunes.

De wedstrijd tegen Estudiantes was, zoals meestal in Argentinië, niet om aan te gluren. Maar niemand gaat voor het voetbal naar dat land natuurlijk. Het gaat om de sfeer en beleving en die was top. Het uitvallen van de lichtmasten maakte het nog eens extra bijzonder. San Lorenzo is een heerlijke club om eens te bezoeken.

Wil je ook de Argentijnse voetbalcultuur in Buenos Aires ontdekken? Ga dan met Staantribune op reis naar dé voetbalhoofdstad ter wereld en bezoek wedstrijden van onder meer Boca Juniors, San Lorenzo en Huracán. 

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...