Fotoreportage San Lorenzo – Estudiantes

Het is Argentinië-maand bij Staantribune! Begin dit jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, vlogen we naar Buenos Aires. We bezochten maar liefst 25 wedstrijden, waaronder San Lorenzo.

San Lorenzo is in Nederland dankzij Martijn Benjamin van In de Hekken een vrij bekende club. De filmpjes van de zingende supporters gingen heel Nederland door. Het was een van de clubs waarnaar we erg uitkeken om te bezoeken.

Voetbalstad Buenos Aires

We werden op sleeptouw genomen door een local die ons liet kennismaken met de muurschilderingen in de wijk Boedo, waar het hart van de club ligt, en de omgeving van het stadion, dat in een sloppenwijk ligt. Bibberend van angst kwamen we uiteindelijk bij het stadion aan. Het staat er pas sinds de jaren negentig, maar lijkt veel ouder. Het heeft een uniek karakter met vier losse tribunes.

De wedstrijd tegen Estudiantes was, zoals meestal in Argentinië, niet om aan te gluren. Maar niemand gaat voor het voetbal naar dat land natuurlijk. Het gaat om de sfeer en beleving en die was top. Het uitvallen van de lichtmasten maakte het nog eens extra bijzonder. San Lorenzo is een heerlijke club om eens te bezoeken.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires, dat vrijdag 27 november verschijnt. Je kunt het boek alléén pre-orderen in de Staantribune Webshop en zónder verzendkosten tot en met zondag 22 november! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...