In het Engelse Scunthorpe werd in 1988 Glanford Park geopend. Dat feit lijkt niet bijzonder, maar het was het eerste nieuwbouwstadion in het Britse profvoetbal sinds 1955. Sindsdien hebben veel clubs in Engeland en Schotland hun stadion verlaten. Allemaal in de hoop dat een verhuizing de weg naar succes zou zijn. Dat viel in veel gevallen tegen, maar dat houdt de opmars van de schoenendozenstadions niet tegen. In 1990 begon Staantribune-medewerker Stuart Roy Clarke met het fotograferen van stadions en daarmee was hij net op tijd om de vorige generatie grounds vast te leggen. Een selectie van alles wat verdwenen is en alleen nog voortleeft in de harten van de supporters, kun je bewonderen in de nieuwe Staantribune!

Bekijk de hele fotoreportage van Stuart Roy Clarke over verdwenen stadions in Engeland en Schotland in de nieuwe Staantribune, verkrijgbaar in de webshop en bij meer dan duizend verkooppunten in Nederland en België! 

Bekijk hier een voorproefje van Staantribune #15 in elf seconden:

Nummer 15 staat voor een groot deel in het teken van de clubs die sinds de opheffing van de Tweede Divisie in 1971 zijn verdwenen uit het betaald voetbal: SVV, FC Wageningen, Veendam, RBC, HFC Haarlem, FC Amsterdam, VC Vlissingen, SC Amersfoort, AGOVV en Vlaardingen. 

Onderwerpen onder meer:
De Derby: Ajax – FC Amsterdam
Ruud Gullit: Trots van Haarlem
– De onvermijdelijke dood van Belfast Celtic
The rise and fall van SVV
– Jan Poortvliet bij VC Vlissingen
Hoe Third Lanark uit het Schotse voetbal verdween
Is er nog leven na RBC?
– De voetbalcultuur van Georgië: Het fort van Kvareli
Het Europese avontuur van HFC Haarlem
– De stille dood van Skonto Riga
FC Vlaardingen: Verleid onder valse voorwendselen
FC Wageningen leeft als nooit tevoren
– Jan van Halst over zijn tijd bij FC Wageningen
SC Veendam: Koude wind en warme familiebanden

Bestellen
Het magazine is verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten en in de Staantribune Webshop! Of word gewoon abonnee en ontvang het magazine voortaan automatisch.

Als lid geniet je van vele voordelen, zoals:

• Zes keer per jaar het magazine zonder verzendkosten op de mat
• Het boek Van Middlesbrough naar Millwall van Joris van de Wier (ter waarde van €19,95, ook verkrijgbaar in de webshop).
óf
een exemplaar van de Voetballegends Scheurkalender 2018 (t.w.v. € 14,95, ook verkrijgbaar in de webshop). Ook verkrijgbaar in een speciale Volendam-versie.
óf:
Een exemplaar van het boek Glorious Hearts, een seizoen met Heart of Midlothian (t.w.v. € 19,95, ook verkrijgbaar in de webshop
• Elke editie in pdf, makkelijk te lezen op tablet of smartphone
• Gratis toegang tot de voetbalevenementen die Staantribune organiseert
• Korting op ‘Glorious Hearts’-reizen
• Korting op producten in de webshop
• Automatische deelname aan prijsvragen waarbij we boeken, DVD’s, toegangskaarten etc. exclusief weggeven aan onze leden.