Het is vandaag Christmas Jumper Day in Engeland. Deze dag wordt iedereen opgeroepen om een kersttrui aan te trekken naar het werk en 1 pond te schenken aan Save the Children. Engelse voetbalclubs doen hier graag aan mee. Zo roept Arsenal ieder jaar hun supporters op om een kersttrui te dragen. Het hele team poseert in een mooie Christmas jumper en twintig procent van de verkoop gaat naar het goede doel.

Waar het in Nederland pas sinds een jaar of twee geaccepteerd is om een gebreide kersttrui te dragen, is het in Engeland al langer gemeengoed. Niemand kijkt gek op als je in een lelijke kersttrui op het werk aan komt zetten. Voetbalclubs spelen daar goed op in door in hun winkel Christmas jumpers te verkopen. Staantribune heeft de vijf mooiste op een rij gezet:

5. Everton
Een oubollige trui zoals je opa in de jaren zestig droeg. Zo hoort het. Het is dat er ‘Everton’ in het midden staat, anders had het ook een gewone kersttrui kunnen zijn.

4. Crystal Palace
De skiënde pinguïn is een goede metafoor voor het seizoen van de Eagles tot nu toe. Als ze niet uitkijken, daalt Palace ook af. De bal geeft het nog een voetbalelement.

3. Swansea City
Deze trui heeft iets engs door de volle maan met de zwarte kerstman en rendieren. Het lijkt er ook op alsof hij net punten heeft gestolen van de Swans. Het saaie grijs maakt het af.

2. Liverpool
De tekst Happy Kloppmas met een afbeelding van Jürgen Klopt in het midden is natuurlijk erg fout en dus goed. Deze was eerste geworden als de trui gebreid was geweest.

1. Bournemouth
Deze trui heeft alles. Het is een lelijk ding, de kleuren rood-zwart passen goed bij kerst en er staat een slechte woordgrap op. De Cherries hebben het begrepen.
Cherry Christmas iedereen!

Bournemouth – Liverpool op tv!
Onze partner Ziggo Sport zendt dit weekend onder meer Leicester City – Crystal Palace (zaterdag 13.30 uur) en AFC Bournemouth – Liverpool FC (zondag, 17.20 uur) live uit op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. 

Check hier welke duels Ziggo Sport dit weekend nog meer live uitzendt.