Nueva Chicago – Temperley [fotoreportage]

Begin dit jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, vlogen we naar Buenos Aires. Niet Dock Sud, maar Nueva Chicago was de club die ons vooraf het meest was afgeraden. Bij die eerste club komen maar een paar honderd man, al zijn die állemaal knettergek. Nueva Chicago trekt meer dan tienduizend supporters… en die zijn nog een tandje erger.

In het boek In den beginne was de bal van Erik Brouwer over Argentijns voetbal heeft de club een hoofdrol. Het is het Millwall van Buenos Aires. Maar toch wilden we er per se heen, want deze club moest in mijn boek. De wedstrijd was nog niet begonnen of er werden al wat mensen neergestoken (!) op de tribune. Misschien was het toch niet zo’n goed idee om deze club te vincken…

Voetbalstad Buenos Aires

Toch werd er afgetrapt en qua intensiteit was dit het fanatiekste publiek van de trip. Het elftal van Nueva Chicago kan er niets van en staat stijf onderaan, maar de supporters bleven gaan. Een bijzondere club.

Wil je naast deze foto’s meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Ferro Carril OesteLanús – Universidad Católica, Argentinos Juniors – Sport Huancayo, Arsenal de Sarandi, Boca Juniors – Tucumán, Banfield – Rosario, Racing Club – Independiente, Quilmes – Tigre, Los AndesFerrocarril Midland, Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in Staantribune #33 en in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires. Je kunt het boek bestellen in de Staantribune Webshop! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...