Nueva Chicago – Temperley [fotoreportage]

Niet Dock Sud, maar Nueva Chicago was de club die ons het meest afgeraden werd. Bij die eerste club komen maar een paar honderd man, al zijn die allemaal knettergek. Terwijl Nueva Chicago meer dan tienduizend supporters trekt, en die zijn nog een tandje erger.

In het boek In den beginne was de bal van Erik Brouwer over Argentijns voetbal heeft de club een hoofdrol. Het is het Millwall van Buenos Aires. Maar toch wilde ik er per se heen, want deze club moest in het boek. De wedstrijd was nog niet begonnen of er werden al wat mensen neergestoken op de tribune, misschien was het toch niet zo’n goed idee om deze club te vincken.

Er werd toch afgetrapt en qua intensiteit was dit het fanatiekste publiek van de trip. Hun team kan er niets van en staat stijf onderaan, maar de supporters bleven gaan. Een bijzondere club.

Komende tijd houdt Staantribune jullie vanuit Argentinië op de hoogte van de bezochte wedstrijden en de voetbalcultuur aldaar.

Wil je naast deze foto’s meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Ferro Carril OesteLanús – Universidad Católica, Argentinos Juniors – Sport Huancayo, Arsenal de Sarandi, Boca Juniors – Tucumán, Banfield – Rosario, Racing Club – Independiente, Quilmes – Tigre, Los AndesFerrocarril Midland, Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...