Independiente – Fortaleza [fotoreportage]

Al twee keer had ik Independiente aan het werk gezien. Tegen de tien man van Boca werd het 0-0 en tegen het negental van Racing werd zelfs verloren. De sfeer bij supporters van Indep was daarom diep onder het vriespunt. Toch wilden wij deze club eens aan het werk zien. Independiente – Fortaleza in de Copa Sudamericana was een perfecte mogelijkheid.

Het leuke aan dat toernooi is dat er dan wel uitfans mogen komen. Bij Argentinos Juniors en Lanus hield dat niet over, maar Fortaleza nam 4.000 man mee. Wij stonden recht tegenover dat uitvak met Valentin. Normaal zouden we tussen de barra bravas hebben gestaan, maar die mogen niet naar internationale wedstrijden komen. Daarom was de sfeer wat minder dan normaal, al viel het bij ons wel mee. Met je stem kun je ook veel lawaai maken.

Hoogtepunt van het stadion waren de vier hoeken die ‘De Kelen van de Duivel’ worden genoemd. Het was een mooie avond bij Independiente – Fortaleza en ooit zou ik hier wel eens de Avellaneda Derby willen zien. Dan moet het een gekkenhuis zijn.

Komende tijd houdt Staantribune jullie vanuit Argentinië op de hoogte van de bezochte wedstrijden en de voetbalcultuur aldaar.

Wil je naast deze foto’s meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Lanús – Universidad Católica, Argentinos Juniors – Sport Huancayo, Arsenal de Sarandi, Boca Juniors – Tucumán, Banfield – Rosario, Racing Club – Independiente, Quilmes – Tigre, Los AndesFerrocarril Midland, Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Foto’s: Joris van de Wier / Robert Breukers

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...