Independiente – Fortaleza [fotoreportage]

Het is Argentinië-maand bij Staantribune! Begin dit jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, vlogen we naar Buenos Aires. Al twee keer hadden we Independiente aan het werk gezien. Tegen de tien man van Boca werd het 0 – 0 en tegen het negental van Racing werd zelfs verloren. De sfeer bij supporters van Indep was daarom diep onder het vriespunt. Toch wilden wij deze club eens aan het werk zien. Independiente – Fortaleza in de Copa Sudamericana was een perfecte mogelijkheid.

Het leuke aan dat toernooi is dat er dan wel uitfans mogen komen. Bij Argentinos Juniors en Lanús hield dat niet over, maar Fortaleza nam vierduizend man mee. Wij stonden recht tegenover dat uitvak met Valentin. Normaal zouden we tussen de barra brava hebben gestaan, maar die mogen niet naar internationale wedstrijden komen. Daarom was de sfeer wat minder dan normaal, al viel het bij ons wel mee. Met je stem kun je ook veel lawaai maken.

Voetbalstad Buenos Aires

Hoogtepunt van het stadion waren de vier hoeken die De Kelen van de Duivel worden genoemd. Het was een mooie avond bij Independiente – Fortaleza en ooit zouden we hier wel eens de Avellaneda Derby willen zien. Dan moet het een gekkenhuis zijn.

Wil je naast deze foto’s meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Lanús – Universidad Católica, Argentinos Juniors – Sport Huancayo, Arsenal de Sarandi, Boca Juniors – Tucumán, Banfield – Rosario, Racing Club – Independiente, Quilmes – Tigre, Los AndesFerrocarril Midland, Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in Staantribune #33 en in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires. Je kunt het boek bestellen in de Staantribune Webshop! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

 

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...