Quilmes – Tigre [fotorepo]

Het is Argentinië-maand bij Staantribune! Begin dit jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, vlogen we naar Buenos Aires. Quilmes staat vooral bekend als de plek waar het nationale bier vandaan komt, maar het is een historische voetbalstad. De oudste nog bestaande club van het land komt ervandaan.

Quilmes werd opgericht door Britten in 1887 en speelt nu in de tweede divisie. Tot vlak voor het begin was het stadion nog erg leeg en dachten we een matige avond tegemoet te gaan, maar uiteindelijk was het allemaal erg mooi. Heerlijk stadionnetje en sfeer en voor de verandering een leuke wedstrijd.

Voetbalstad Buenos Aires

Wil je naast deze foto’s van Excursionistas meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Los Andes, Ferrocarril Midland, Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires, dat vrijdag 27 november verschijnt. Je kunt het boek alléén pre-orderen in de Staantribune Webshop en zónder verzendkosten tot en met zondag 22 november! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

Foto’s: Joris van de Wier & Robert Breukers

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...