Ferro Carril Oeste – Independiente Rivadavia [fotorepo]

Estadio Arquitecto Ricardo Etcheverry van Ferro Carril Oeste stamt uit 1905 en is daarmee het oudste stadion van Argentinië. Tel daarbij op dat de club een gevallen grootmacht is (landskampioen in 1982 en 1984, maar sinds 2000 niet meer uitkomend op het hoogste niveau) en het was een zekerheidje dat we deze club wilden bezoeken.

Ferro Carril Oeste is de club van de wijk Caballito, geen slechte buurt. Dat merkte je ook in het stadion, want tussen de barra brava staan was geen enkel probleem. Behalve de mooie hoofdtribune waren de hoge appartementencomplexen rondom het stadion een blikvanger. Het getrommel van de harde kern ketste daardoor steeds terug, zodat het leek alsof er twee bands speelden. Ferro Carril Oeste is een mooie om eens te bezoeken als je in Buenos Aires bent. Qua totaalplaatje is het beter dan diverse andere clubs op het hoogste niveau.

Voetbalstad Buenos Aires

Wil je naast deze foto’s meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Lanús – Universidad Católica, Argentinos Juniors – Sport Huancayo, Arsenal de Sarandi, Boca Juniors – Tucumán, Banfield – Rosario, Racing Club – Independiente, Quilmes – Tigre, Los AndesFerrocarril Midland, Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in Staantribune #33 en in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires. Je kunt het boek bestellen in de Staantribune Webshop! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...