Ferro Carril Oeste – Independiente Rivadavia [fotoreportage]

Het Estadio Arquitecto Ricardo Etcheverry van Ferro Carril Oeste stamt uit 1905 en is daarmee het oudste stadion van Argentinië. Tel daarbij op dat de club een gevallen grootmacht is (landskampioen in 1982 en 1984, maar sinds 2000 niet meer uitkomend op het hoogste niveau) en het was een zekerheidje dat ik deze wilde bezoeken.

Ferro Carril Oeste is de club van de wijk Caballito, geen slechte buurt. Dat merkte je ook in het stadion, want tussen de barra bravas staan was geen enkel probleem. Behalve de mooie hoofdtribune waren de hoge appartementencomplexen rondom het stadion een blikvanger. Het getrommel van de harde kern ketste daardoor steeds terug, zodat het leek alsof er twee bands speelden. Ferro Carril Oeste is een mooie om eens te bezoeken als je in Buenos Aires bent. Qua totaalplaatje is het beter dan diverse andere clubs op het hoogste niveau.

Komende tijd houdt Staantribune jullie vanuit Argentinië op de hoogte van de bezochte wedstrijden en de voetbalcultuur aldaar.

Wil je naast deze foto’s meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk, behalve deze reportage, ook de fotoreportages over Lanús – Universidad Católica, Argentinos Juniors – Sport Huancayo, Arsenal de Sarandi, Boca Juniors – Tucumán, Banfield – Rosario, Racing Club – Independiente, Quilmes – Tigre, Los AndesFerrocarril Midland, Excursionistas, Newell’s Old Boys, Estudiantes – Santa Fé, River Plate – Central Cordoba, Vélez Sarsfield – Aldosivi, Atlético Huracán, El PorvenirCA Talleres – Tristán Suárez, Berazategui, Boca Juniors, San Lorenzo en Gimnasia y Esgrima.

Word abonnee
terug naar overzicht

Lees verder...