Desportivo das Aves zorgde afgelopen weekend voor een verrassing in de Taça de Portugal, de Portugese bekerfinale, door Sporting Clube de Portugal met 2-1 te verslaan. In Estádio Nacional liep Sporting zowat de hele wedstrijd achter de feiten aan en slaagde er niet in om een turbulente week positief af te sluiten.

Voormalig Sporting-jeugdproduct Alexandre Guedes was de held bij Aves met twee doelpunten. Een gehavende Bas Dost werkte hard, maar scoren lukte niet. De grootste kans mikte hij voor een leeg doel op de lat. Speciale aandacht ging er ook naar Aves-doelman Quim. De ex-speler van onder andere Benfica en Braga gaat op voetbalpensioen en neemt op zijn 42e (!) afscheid met een prijs. Voor Aves, een plaatsje met amper achtduizend inwoners, is het de eerste trofee in de clubgeschiedenis.

Normaal krijgt de Portugese bekerwinnaar een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Maar het wordt nog afwachten of Aves zal mogen aantreden, aangezien de club uit Noord-Portugal een UEFA-licentie voor volgend seizoen vergat aan te vragen.

Foto’s: Brecht De Vleeschauwer (https://www.instagram.com/brechtland/)