Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Begin 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht diverse wedstrijden in de lagere divisies, waaronder een thuiswedstrijd van Excursionistas. Een club die uitgebreid wordt beschreven in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2.

Excursionistas is opgericht door een groep wandelaars, die excursies in en rondom Buenos Aires organiseerden. Vroeger lag er een sloppenwijk naast het stadion van Excursionistas, maar tegenwoordig is het een van de duurdere wijken van Buenos Aires. Dat is aan het publiek niet te merken, want er komt veel uitschot. De club kent een fanatieke support en heeft een leuk stadion. Een goede vinck dus.

Meer info

Meer over de bijzondere club Excursionistas in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel alléén bestellen in de Staantribune Webshop. Ook Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: de voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland ook alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Wil je naast deze foto’s van Excursionistas meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk ook de fotoreportages over: