Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is – alweer een tijdje – uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht onder meer Nueva Chicago.

Niet Dock Sud, maar Nueva Chicago was de club die ons vooraf het meest was afgeraden. Bij die eerste club komen maar een paar honderd man, al zijn die állemaal knettergek. Nueva Chicago trekt meer dan tienduizend supporters … en die zijn nog een tandje erger.

In het boek In den beginne was de bal van Erik Brouwer over Argentijns voetbal heeft de club een hoofdrol. Het is het Millwall van Buenos Aires. Maar toch wilden we er per se heen, want deze club moest in mijn boek. De wedstrijd was nog niet begonnen of er werden al wat mensen neergestoken (!) op de tribune. Misschien was het toch niet zo’n goed idee om deze club te vincken …

Toch werd er afgetrapt en qua intensiteit was dit het fanatiekste publiek van de trip. Het elftal van Nueva Chicago kan er niets van en stond op het moment van spelen stijf onderaan, maar de supporters bleven gaan. Een zeer bijzondere club …

Meer over Nueva Chicago en andere clubs in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit boek bestellen in de Staantribune WebshopOok Deel 1 is uiteraard te bestellen.
LET OP: deze voorraad is bijna op! Nog 
voordeliger: bestel het Argentinië-pakket, waarin Deel 1 en Deel 2 én de Staantribune Argentinië-special zit.

Fotoreportages

Bekijk ook de fotoreportages over: