Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Begin 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht diverse wedstrijden in de lagere divisies, waaronder een van Banfield (tegen Rosario). Een club die uitgebreid wordt beschreven in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2.

Banfield is een sympathieke club met een groen stadionnetje, waardoor het ons wat aan FC Groningen doet denken. Het is een voorbeeld van een perfect verbouwde ground. Banfield – Rosario Central werd daardoor een aangename wedstrijd.

Meer over Quilmes en andere bijzondere clubs in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel alléén bestellen in de Staantribune Webshop. Ook Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: deze voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland ook alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Wil je naast deze foto’s van Banfield meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk ook de fotoreportages over: