Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Begin 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. In Argentinië heb je een aantal clubs die zijn opgericht door immigranten. De naam Deportivo Español geeft al weg welke groep hier achter zat. De club wordt uitgebreid beschreven in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2.

Deportivo Español is een relatief jonge club, gevormd door voornamelijk Spanjaarden, die waren gevlucht voor het regime van Franco. De club speelde een aantal seizoenen op het hoogste niveau, maar speelt tegenwoordig in de vierde divisie. Het Spaanse komt nog altijd terug, want de befaamde linten en spandoeken zijn veelal in de kleuren rood en geel. Deportivo Español heeft ook een geweldig stadion dat zeker de moeite waard is om een keer te bezoeken.

Meer over Deportivo Español en andere bijzondere clubs in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel alléén bestellen in de Staantribune Webshop. Ook Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: deze voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland ook alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Wil je naast deze foto’s van Deportivo Español meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk ook de fotoreportages over: