Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Begin 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht diverse wedstrijden in de lagere divisies, waaronder een van Quilmes in de tweede divisie. Een club die uitgebreid wordt beschreven in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2.

Quilmes staat vooral bekend als de plek waar het nationale bier vandaan komt, maar het is een historische voetbalstad. De oudste nog bestaande club van het land, in 1887 opgericht door Britten, komt ervandaan.

Tot vlak voor het begin was het stadion nog erg leeg en dachten we een matige avond tegemoet te gaan, maar uiteindelijk was het allemaal erg mooi. Heerlijk stadionnetje en sfeer en voor de verandering een leuke wedstrijd.

Meer over Quilmes en andere bijzondere clubs in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel alléén bestellen in de Staantribune Webshop. Ook Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: deze voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland ook alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Wil je naast deze foto’s van Excursionistas meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk ook de fotoreportages over: