Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Begin 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht diverse wedstrijden in de lagere divisies, waaronder een thuiswedstrijd van Los Andes in de derde divisie. Een club die uitgebreid wordt beschreven in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2.

Los Andes was ooit een grote club en dat kun je nog aan het stadion zien. Nog altijd heeft het een redelijke support. Het vak van de barra brava zat zo goed als vol en ook bij ons op de hoofdtribune was veel volk. De supporters waren bloedfanatiek. Er werd gezongen, gescholden en met flessen gegooid. Het hielp niet, want de thuisploeg verloor met 1-3 van Acussuso. Weer een mooie vinck in een vuige buurt.

Meer info

Meer over de bijzondere club Los Andes in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel alléén bestellen in de Staantribune Webshop. Ook Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: de voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland ook alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Wil je naast deze foto’s van Excursionistas meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk ook de fotoreportages over: