Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Begin 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht diverse wedstrijden in de lagere divisies, waaronder Ferrocarril Midland in de vierde divisie. Een club die uitgebreid wordt beschreven in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2.

Ferrocarril Midland speelt in een heel ongure buurt. Veel straathonden, gaten in de weg en figuren die gedrogeerd rondhingen in de straten rondom het stadion. Gelukkig was de wedstrijd bij daglicht. Na binnenkomst werden we lang in de gaten gehouden door de locals, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd hun interesse minder en konden we wat foto’s maken.

Het stadion was echt top en had in de jaren zeventig niet misstaan in de Schotse derde divisie. Wederom bloedfanatieke support, waardeloze wedstrijd (0-0, maar wel twee rode kaarten) en een mooie ervaring. De lagere divisies in Argentinië zijn genieten.

Meer over Ferrocarril Midland en andere bijzondere clubs in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel alléén bestellen in de Staantribune Webshop. Ook Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: deze voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland ook alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Wil je naast deze foto’s van Excursionistas meer fotoreportages zien uit Argentinië? Bekijk ook de fotoreportages over: