Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is – alweer een tijdje – uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht onder meer Independiente tegen Fortaleza in de Copa Sudamericana.

Het leuke aan dat toernooi is dat er dan wel uitfans mogen komen. Fortaleza nam maar liefst vierduizend man mee. Wij stonden recht tegenover dat uitvak met Valentin. Normaal zouden we tussen de barra brava hebben gestaan, maar die mogen niet naar internationale wedstrijden komen. Daarom was de sfeer wat minder dan normaal, al viel het bij ons wel mee. Met je stem kun je ook veel lawaai maken.

Hoogtepunt van het stadion waren de vier hoeken die De Kelen van de Duivel worden genoemd. Ooit zouden we hier wel eens de Avellaneda Derby willen zien. Dan moet het een gekkenhuis zijn.

Meer over Independiente en andere clubs in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit deel bestellen in de Staantribune Webshop.

Ook deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: deze voorraad is bijna op!

Nog meer schitterende beelden van Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej. In Nederland alléén te bestellen in de Staantribune Webshop.

Fotoreportages

Bekijk ook de fotoreportages over: