Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is – alweer een tijdje – uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht onder meer gevallen grootmacht Ferro Carril Oeste.

Estadio Arquitecto Ricardo Etcheverry van Ferro Carril Oeste stamt uit 1905 en is daarmee het oudste stadion van Argentinië. Tel daarbij op dat de club een gevallen grootmacht is (landskampioen in 1982 en 1984, maar sinds 2000 niet meer uitkomend op het hoogste niveau) en het was een zekerheidje dat we deze club wilden bezoeken.

Ferro Carril Oeste is de club van de wijk Caballito, geen slechte buurt. Dat merkte je ook in het stadion, want tussen de barra brava staan was geen enkel probleem. Behalve de mooie hoofdtribune waren de hoge appartementencomplexen rondom het stadion een blikvanger. Het getrommel van de harde kern ketste daardoor steeds terug, zodat het leek alsof er twee bands speelden. Ferro Carril Oeste is een mooie om eens te bezoeken als je in Buenos Aires bent. Qua totaalplaatje is het beter dan diverse andere clubs op het hoogste niveau.

Meer over Ferro Carril Oeste en andere clubs in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit boek bestellen in de Staantribune WebshopOok Deel 1 is uiteraard te bestellen.
LET OP: deze voorraad is bijna op! Nog 
voordeliger: bestel het Argentinië-pakket, waarin Deel 1 en Deel 2 én de Staantribune Argentinië-special zit.

Fotoreportages

Bekijk ook de fotoreportages over: