Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 is – alweer een tijdje – uit! Het langverwachte vervolg op de gelijknamige bestseller van Joris van de Wier. Net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Joris naar Buenos Aires. Hij bezocht onder meer Chacarita Juniors, een van de beruchtste clubs van Argentinië.

De supporters staan bekend als knettergek en de buurt van het stadion schijnt levensgevaarlijk te zijn. Van dat laatste merkten we weinig tijdens ons bezoek aan Chacarita Juniors – Gimnasia Jujuy, maar het eerste klopte wel.

Terwijl het 36 graden was, stond de barra brava twee uur lang in de brandende zon te springen. Wij hadden het zittend al zwaar vanwege de hitte. Weer eens geen doelpunten, maar de support en het stadion maakten veel goed. Heerlijk steile tribunes en volop murals.

Meer over Chacarita Juniors en andere clubs in Voetbalstad Buenos Aires Deel 2 van Joris van de Wier. Je kunt dit boek bestellen in de Staantribune WebshopOok Deel 1 is uiteraard te bestellen, maar LET OP: deze voorraad is bijna op! Nog voordeliger: bestel het Argentinië-pakket, waarin Deel 1 en Deel 2 én de Staantribune Argentinië-special zit.

Fotoreportages

Bekijk ook de fotoreportages over: