Voetbaltwitteraar van het Jaar 2018

Wie wordt dé Voetbaltwitteraar van 2018? Dat was de afgelopen weken de vraag op ons Twitteraccount. Staantribune reikt jaarlijks een award uit aan degene die op Twitter opviel op voetbalgebied, met opvallende uitspraken, interessante nieuwtjes, grappige quotes, het plaatsen van mooie of leuke foto’s of op een geheel andere manier, zolang het maar voetbalgerelateerd is. In 2014 koos een onafhankelijke jury van deskundige Staantribune-redacteuren Aad ‘@aad300’ de Mos tot Voetbaltwitteraar van 2014.

Bol.com

Vanaf 2015 lieten we de keuze over aan onze volgers en lezers. Jullie kozen toen massaal voor @DuBlanqeBogarde als Voetbaltwitteraar van 2015 én 2016. Vorig jaar kozen jullie voor het eerst iemand anders tot dé Voetbaltwitteraar: Kees Kwakman, op dat moment nog speler van FC Volendam. Met de carrière van Kees ging het daarna snel: hij hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen en werd analyticus bij onder meer FOX Sports. Dat kan de Voetbaltwitteraar verkiezing dus met je doen!

Opzet

De opzet dit jaar was nauwelijks veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. We hebben heel even overwogen om dit jaar vooraf een lijst samen te stellen van voetbaltwitteraars op wie je kunt stemmen, op basis van iets suggestiefs als kwaliteit, maar dat is praktisch niet handig en roept meer vragen dan stemmen op. Bovendien: wat is is ‘kwaliteit’ precies? Is dat iemand die maar wat graag zijn inhoudelijke mening over voetbal spuit, liefst met zo interessant mogelijke termen? Of gewoon iemand die leuke foto’s plaatst? En wie zijn wij dan om te bepalen wie wel of niet mee ‘mag’ doen? Dat plan was dus snel weer van tafel. Wees gerust: uiteindelijk komen vanzelf de beste/leukste/grappigste/interessantste voetbaltwitteraars in de Top 50, dat is voorgaande jaren immers ook gebeurd. En smaken zullen nu eenmaal altijd verschillen.

Bij het tellen van de stemmen viel op dat de Top 50 vooral bestaat uit voetbaltwitteraars die in real life onbekend zijn bij het grote publiek, maar wiens tweets desondanks door veel mensen worden gewaardeerd. Dat geldt ook voor de opvallende nieuwe winnaar. Hieronder het uitgebreide juryrapport.

50.@korneel_evers

Bol.com

We beginnen de Voetbaltwitteraar Top 50 met een FC Utrecht-supporter. Utrechter Evers kreeg net zoveel stemmen als Hagenees John van Zweden, dus ze delen de vijftigste plaats. Evers is een man die het hart op de tong heeft en zijn clubliefde in elke letter van zijn tweets laat doorvloeien. Objectiviteit verdwijnt als Utreg verschijnt. Maar…. dat is bij negentig procent van deze lijst.

50.@johnvanzweden

Het is een vast patroon: de Haagse behangkoning twittert iets over Ajax en krijgt negentig minuten, een dag of een week later zijn tweet dubbel zo hard weer terug. Zit hij ermee? Wij denken van niet. ADO Den Haag en Swansea zijn zaken waarover hij zich het meest druk maakt. Of het nu met een bouwshovel of een zak geld is, het supportershart van Van Zweden voert altijd de boventoon.

49.@DutchCards

DutchCards is een voetbalmissionaris die het heilige geloof van Woking aan de man probeert de brengen. Het Engelse Non League-voetbal verpakt als evangelie. Het enige verschil met een christelijke zendeling is dat zijn verhalen heroïscher zijn dan de gebeurtenissen die zich duizenden jaren geleden in de Levant afspeelden.

Bol.com

48.@WillemHaak

Italiaans voetbalkenner bij uitstek. Een kruising van Jurriaan van Wessem en David Endt, in een 21ste eeuw-jasje. Laat iets vaker het sentiment en emotie varen in vergelijking met zijn grijze voorgangers. Iets wat de objectiviteit ten goede komt. Bellissimo!

47. @BarryPirovano

Geert Jan Jansen vervalste aan de lopende band schilderijen van Karel Appel. Hans van Meegeren werd bekend omdat hij Johannes Vermeer tot in de vezel kon naschilderen. Een vervalsing van een schilderij wil zeggen dat je een autoriteit bent. Maar wat gebeurt er als je schilderstijl op grote schaal aftrek vindt? Ben je dan niet nog veel groter? Barry weet het. In voetballand is de kunststroom Pirovano gemeengoed geworden. Gelukkig zijn de stemmers de stamvader niet vergeten.

46.@SuleyOzturk

Bol.com

Er zijn weinig mensen die meer voetbalwedstrijden per week zien dan dit voetbaldier van Voetbal International. Öztürk is een liefhebber. Maar waar iedereen wegsmelt van een actie van Messi of in extase is van een schot van Ronaldo, blijft hij scherp en kan hij het duiden. We weten alleen niet of zijn vriendin er blij mee is.

45.@wytsevdgoot

Steeds vaker komt zijn naam bovendrijven als mensen het hebben over de beste voetbalcommentator. In beton gegoten namen als Snoeks en Poelmann lijken langzaam het veld te moeten ruimen voor Van der Goot. Ook op Twitter blijkt hij een achterban te hebben. Op een 45ste plaats vinden we de enige echte Veronica-ster terug.

44. @RaemonSluiter

Wellicht is deze gelauwerde tenniscoach een vreemde eend in de bijt. Toch staat de Rotterdammer al jaren in de Staantribune Twitter Top 50. Zijn woordgrappen, scherpte, zelfspot en bijzondere kijk op het voetbal slaan aan bij het Twitter-publiek. Nu hopen dat hij de komende twee weken succes heeft met zijn pupil Kiki Bertens tijdens de Australian Open. Succes Raemon!

43. @MichelDoodeman

Michel weet precies waar Twitter voor bedoeld is. Hij kent het sentiment wat de oude Harry Vermeegen oproept, weet wanneer iets mooi en wanneer iets lelijk is. Kan vanuit iets obscuurs een link met alledag leggen. Michel is de followbutton waard.

42 @MaduroHedwiges

Het kan snel gaan: van wat zinnige teksten op Twitter, naar vaste gast bij FC Afkicken tot een van de betere analisten van voetbalbastion Fox Sports. Het jaar 2018 ging snel bij Maduro. Veel twitteraars waarderen zijn analyses die wat verder gaan dan ‘rugdekking’ en ‘linkspoten op links’.

41. @JIH1980 

De grote vraag bij I ate all the pies is wat hij meer heeft: voetbaltuinkabouters of seizoenkaarten. Deze verzamelaar kan zomaar op vrijdag naar Go Ahead Eagles gaan, een dag later naar PSV, op zondag naar de Bosuil in Antwerpen en vervolgens een dagje rust nemen, om op dinsdag een Champions League-potje van Liverpool op Anfield te kijken. Ondertussen grabbelt hij op maandag, woensdag en donderdag in verschillende fanshops naar voetbalkabouters. Deze oriëntaalse praatjesmaker is een wonderbaarlijke avonturier.

40. @Marcel_VDS

Feyenoorder in hart en nieren. Waar sommige mede-supporters de hoofdstedelijke rivaal nog wel eens in hun tweets betrekken, gaat het bij Marcel vooral over de club van Zuid. Hij geniet van het grote lijden van zijn club en laat dit op Twitter naar voren komen. Spreekt zijn mede-supporters aan als er in zijn ogen iets fout gaat. Voormalig lid van de illustere Lunatic News Forum Familie.

39. @Eprovie

De Pet van Provie is een begrip in Eindhoven in omstreken. Waar de goedlachse PSV-supporter verschijnt, breekt de zon door. Provie is een van de geesten achter de #PSVTwitterborrel. Voor buitenstaanders een ietwat incestueus samenzijn van gelijkgestemde zuiderlingen, voor de supporters zelf een heerlijk moment om die eerste plek op de ranglijst te vieren.

38. @MikeVerweij

Voor een grote groep voetbaltwitteraars is Verweij vooral de ‘boze blocker’ van De Telegraaf. Toch levert de journalist scoop na scoop over Ajax. Tot diep in de nacht zitten Ajax-fans tijdens een transferperiode te wachten op een gerucht van Verweij. Komt Magallán naar Amsterdam, vertrekt Neres? Vaak weet Verweij het op het moment dat Overmars de toetsen van zijn telefoon nog moet indrukken.

37. @ZonnenbergLaura

De eerste en enige vrouw in deze lijst. Laura is PSV-supporter in hart en nieren en uit dat via haar artwork, al beschuldigen sommige voetbaltwitteraars haar van plagiaat. Haar Luuk de Jong-omhaal en ‘Mexicaans juichen’-afbeelding gingen na het verschijnen met een noodgang door PSV-land. Shirts waren in grote aantallen te zien op de tribunes van het Philips Stadion. Benieuwd wanneer Laura hoofd design van de Eindhovenaren is.

36. @mennopot

Net als in de eredivisie wordt de Voetbaltwitteraar competitie gedomineerd door de traditionele Top 3. Menno Pot is een van de bekendste Ajax-twitteraars. De journalist, die voor Staantribune in 2018 een schitterend stuk schreef over Appie Nouri, heeft naast oog voor het hedendaagse ook oog voor het verleden van de Amsterdamse club. Dit resulteerde vorig jaar in het schitterende boek Kampioenen ’14-’18, over voetbal in de Eerste Wereldoorlog, dat hij samen met drie andere auteurs schreef.

35. @voetbalgeneuzel 

Voetbalgeneuzel werkt beter dan welke Twittertijdlijn dan ook. Hij is met Ajax-nieuws sneller dan De Telegraaf, weet eerder dan Daily Mail wat er speelt bij Manchester United, heeft meer covers van Mundo Deportivo gezien dan de eindredacteur aldaar en is sneller met #NACpraat dan BN de Stem.

34. @ArjanFCE 

FC Emmen is hot. Media storten zich met liefde op de club uit Drenthe. Vaak worden dan de gasten vergeten die er al zaten toen Emmen in de kelder van de eerste divisie potjes afwerkte tegen Top Oss. Op Twitter niet. Arjan is voor menig voetbaltwitteraar dé Emmen-supporter bij uitstek.

33. @YoungWellens 

Deze voetbaltwitteraar staat in een rijtje met Michel van Oostrum, Jack Tuyp en Donny de Groot. Het zijn helden uit de eerste divisie. Waar de eerste drie vooral doel troffen in de tweede competitie van Nederland, is @YoungWellens op een andere manier bekend. Eigenhandig is hij ambassadeur geworden van clubs als FC Den Bosch en FC Volendam. Waar je de Postcodeloterij en Gaston Starreveld vaak in één adem noemt, is datzelfde het geval bij Young Wellens en Jinty Caenepeel. Is het trouwens niet opvallend dat sinds deze Belg in de eredivisie speelt, we niets meer van hem horen?

32. @JurrVanWessem 

Het theater van het sentiment is bij sommigen even groot als de zaal waar de basisschoolmusical van groep acht wordt opgevoerd. Bij Jurriaan van Wessem is het groter dan alle stadions rond de Middellandse Zee samen. Van Wessem heeft in elk stadion een herinnering liggen en deelt die met liefde. We vragen ons een ding af: is hij wel eens in Engeland geweest of is dat een ‘broodje aap’-verhaal?

31. @VliegendeKeeper

Een liefhebber pur sang. Natuurlijk: Feyenoord is het belangrijkste. Maar je kunt deze man elke ochtend wakker maken voor een ander potje. De vierde divisie in Andorra: hij wil het zien. Een niemendalletje tussen Nederland en Peru: hij heeft er zinnige teksten over. Misschien dat mensen daarom zijn tweets zo waarderen. Ze zijn doorspekt met liefde voor het voetbal, maar overdrijving voert nooit de boventoon.

30. @LangeToepie

Naast de traditionele Top 3 doen Hagenezen het goed in de Staantribune Twitter Top 50. Lange Toepie is zo’n Hagenees. Net als stadsgenoot John van Zweden (#50) neemt hij geen blad voor de mond. Lange Toepie combineert dat ook nog eens met een scala aan feitenkennis waar een paard de hik van krijgt.

29.@bart_sanders

Sanders zit bovenop het Ajax-nieuws en heeft een duidelijke mening over zijn favoriete club. Een mening waar hij met open vizier over discussieert. Scheldwoorden vallen er nauwelijks, de argumenten zijn weloverwogen. Kom daar maar eens om in 2019.

28. @PieterZwartnl

Op 7 augustus 2018 twitterde iemand dat Pieter Zwart zijn hoogtepunt wel heeft gehad. In die maanden daarna werd Zwart hoofdredacteur van Voetbal International en beleefde internationaal zijn doorbraak. In die maanden daarvoor had hij al een boek geschreven. Zwart lijkt de Koning Midas van de voetbaljournalistiek. Wij zijn benieuwd wat er in 2019 in goud verandert.

27. @FlorisRoos 

Zo dominant als Ajax op het voetbalveld is, zo dominant zijn de Ajacieden in deze Top 50. Floris Roos is ook een kind van de Amsterdamse school. Hij heeft zich helemaal toegelegd op het volgen van de Amsterdammers. Dat doet hij met de expertise van een expert. Maar ook door de ogen van een liefdevolle vader, die zijn dochter Emma de kneepjes van het supportersschap leert.

26. @thijs_faber

Het is heus: een echte FC Groningen-supporter in de Top 50. Faber ademt groen-wit, is kind aan huis in de Groene Kathedraal en volgt de club tot in de vezels van Rons Jans’ jasje. Is kritisch, heeft humor en soms opvallende standpunten. Dat is waarom de voetbaltwitteraar gemeenschap hem omarmt.

25. @Robert_Schroer

Het leukste aan een voetbaltwitteraar is wellicht de steken die je onder water kunt geven aan supporters van andere clubs. Dat Ajax al vier jaar wacht op een prijs, is een geliefd onderwerp bij veel supporters van Feyenoord. Schroer is niet anders. Als het kan, drukt hij de hoofdstedelijke arrogantie de kop in.

24. @RikElfrink

Misschien wel de beste clubwatcher van Nederland. In ieder geval de aardigste. Rik Elfrink beantwoordt netjes vragen van supporters, volgt PSV op de voet en heeft bovendien gevoel voor historie. Eens in de zoveel tijd komt er een parel uit zijn pen over een vergeten speler. Wij van Staantribune vragen met klem of het Eindhovens Dagblad wat meer uren kan vrijmaken voor verhalen uit de oude doos van Rik.

23. @TheFev

Wie Turks voetbal zegt, zegt The Fev. Dat is een twee-eenheid als Guardiola & tiki-taka, John Feskens & Willem II of Piet Velthuizen & koikarpers. Tegenwoordig weten ook buitenlandse media het Orakel uit Diemen te vinden. Heeft hij een leuke voetbalpodcast die meer dan het luisteren waard is. The Fev blijft vernieuwen.

22. @freekjansenvi

Hoe Superboer Freek Jansen clubwachter van Ajax werd. Het is de titel van een jongensboek, dat zomaar zou kunnen rondslingeren op de cursus voetbaljournalistiek. Wat veel mensen niet weten, is dat Jansen speler/trainer is van LSVV’70, de Leidse studentenvoetbalclub. Misschien is het wel een grotere prestatie om talenten als Neal Petersen en Leo Casteel op de juiste plaats te zetten, dan de vele crisissen op de burelen van Ajax te duiden.

21. @aad300

Het klinkt raar, maar dat Aad de Mos nog in dit lijstje staat, is bijzonder. Want Aad is tegenwoordig Koning Instagram. Met zijn telefoon trekt Aad de wijde wereld in. In de kebabzaak, in de ijssalon, tussen wat verwilderde toeristen: Aad kan overal het voetbal duiden.

20. @sjenkiedejong 

De grote vraag is natuurlijk: wat als Frenkie de Jong naar Barcelona vertrekt? Welke naam gaat deze Ajacied dan aannemen en wie krijgt de beruchte snor? Wordt er een B-junior geadopteerd? Krijgt Veltman de voorkeur of gaat hij vol voor Dani de Wit? Nog een half jaar wachten en dan weten we het. Spannend.

19. @sjoerdmossou

Vroeger kon je je bij NAC nog identificeren met een speler. Gerard den Haan, Ton Lokhoff en Rob Penders zijn namen die tot de verbeelding spreken. Sinds de Bredase club een duiventil is met eendagsvliegen, is de binding met de spelers voor een groot gedeelte weg. Eigenlijk is er nog maar één man die landelijk NAC uitstraalt: Sjoerd Mossou.

18. @Rene_ggh 

Rene heeft een nieuwe basis voor #Footballculture gelegd met zijn interviews voor GroenGeelHartTV. Ze vormden een stukje relativering tussen de wervelende voetbalwereld van alledag. We missen de interviews met Roze Règâhs, ouwe holes en Leon Vakkie M. Gun de voetballiefhebber een plezier en kom terug met weer een paar schitterende video’s, Rene!

17. @GARRINCHA_ 

Vorig seizoen schreven we dat bij Garrincha Messi boven alles ging. Dat klopte niet, bleek later. PSV is waar hij voor leeft. Dit Twitter-icoon blijft altijd relativeren, waar sommige PSV’ers snel de ‘Calimero’ uithangen. Iets wat enorm wordt gewaardeerd door voetbaltwitteraars van alle rangen en standen.

16. @JandeKnecht1970

Feyenoorder van de oude stempel. Maakte de hoogtepunten rond de eeuwwisseling mee, maar ook de dieptepunten eind jaren tachtig. Strijdt om De Kuip te behouden en staat daarin zeker niet alleen. Waarom is er dan juist op hem zo vaak gestemd? Misschien omdat Jan kennis van zaken heeft. En het hart op de tong.

15. @FR12Patrick

Net boven een Feyenoorder van de oude stempel staat een supporterstalent dat zijn Kuipsporen nog niet zo lang geleden heeft verdiend. Toch is Patrick al een ‘grote’ in de Twitter-gemeenschap van de Rotterdammers. Sterker, hij is een multifunctionele duizendpoot. Fotografeert Feyenoord, schrijft over de club en heeft een enorme sjaalverzameling van de club van Zuid. En een talkshow op YouTube: Leven met Feyenoord.

14. @nuldettig

Laat zich niet ongemoeid in Twitter-discussies. Dit enfant terrible uit de Domstad laat alles voor de plaatselijke FC. Bij Utrecht voelt hij zich thuis. Berry slikt makkelijker een -t in dan een overtogen woord over zijn favoriete club.

13. @JimmyDriessen 

Een vrije val voor de kale sloper uit Den Bosch, die vorig jaar nog als tweede eindigde. Elke Spaans Twitteraccount met een bericht over Ajax wordt beoordeeld op betrouwbaarheid, elke Italiaanse journalist met een tweet over de Amsterdammers wordt gecontroleerd op eerdere berichten. Zo komt Jimmy vaak tot een weloverwogen oordeel en weet hij als een van de eersten de laatste Llainez-geruchten met betrouwbare bronnen te onderbouwen.

12. @Plattekar

Als je als PSV-supporter dit Twittermonument niet volgt, kun je net zo goed je profielfoto weer in een eitje veranderen en opnieuw beginnen. Plattekar ís PSV-twitter. Hij is de poortwachter van PSV-nieuws, spotter van groeibriljanten in de jeugdopleiding, handschudvriend van PSV-icoon Berry van Aerle en bovendien de vogelkooi waar alle wild geworden PSV-twitteraars even tot rust kunnen komen.

11. @doingthe116 

De hoogst geklasseerde Staantribune-medewerker is voor vinckers wat Jezus voor katholieken is. Toen begin jaren 2000 bij het tv-programma Kopspijkers The Continentals aanschoven, was dit een verhaal uit het Oude Testament. In 2004 deed Van de Wier het Beloofde Eiland voor het eerst aan, en alles veranderde. Het Nieuwe Testament werd geschreven, een evangelie dat nu al zes boeken beslaat, waaronder zijn nieuwste, Voetbalstad Liverpool. Het enige verschil tussen Jezus en Joris is dat de zoon van God slechts 33 werd. De vinckgod lijkt het eeuwige leven te hebben.

10. @JoopBuyt 

Niemand minder dan pornokanon Kim Holland schakelde Joop in om deze verkiezing te winnen. Ondanks de drie Jopen die pontificaal in beeld waren, hielp het niet. Joop vinden we slechts terug op een tiende plaats. Is dat erg? Nee. Joop timmert ook op andere manieren aan de weg. Hij is tegenwoordig juryvoorzitter, volkszanger maar bovenal: kritisch voetbalvolger. Een opvallend detail: Jopie kreeg enorm veel stemmen uit Tilburg. Heeft zijn optreden in een armtierig kroegje daar iets mee te maken?

9. @TheReaIYorin 

Wat als Yorin meer shirtjes had weggegeven? Wat als er meer taarten waren bezorgd? Wat als hij geen videobeeldenconflict had gehad met de KNVB? Wat als Remko Pasveer kon keepen? Wat als zijn medespelers van FC Twitter ook FIFA onder de knie zouden hebben gehad? Dan was deze verkiezing een one-manshow geworden en had de Twitter-koning van de Achterhoek een prijzenkast kunnen laten maken waarin hij de kitscherige, maar o zo prestigieuze Staantribune Voetbaltwitteraar Award in kwijt kon. Maar inderdaad: als…

8. @Plakplaat63

Weer een Feyenoorder van de oude stempel. Strijdt net als zijn makker @JandeKnecht1970 (#16) voor het behoud van de Kuip en tegen #FeyenoordCity. Maar laat zijn volgers vooral genieten van old-skoolfoto’s van de club uit Rotterdam-Zuid.

7. @Hoekie_B

De hoogste nieuwe binnenkomer is een NAC-supporter. Zelfs @SjoerdMossou werd door Ferry van de troon gestoten als Beste Bredase Voetbaltwitteraar. Het juryrapport van de man uit het Brabantse Hoeven is een simpele opsomming van superlatieven, hoogtepunten en loftuitingen. Iets waar het bij zijn favoriete clubje aan ontbreekt. Stiekem denken we dat zijn status als Voetbaltwitteraar hem kan worden gestolen, als zijn NAC maar als vijftiende eindigt.

6. @DeKruikenzeiker 

Net boven het Orakel uit Hoeven vinden we de @DuBlanqeBogarde van de Reeshof. Dit stuk Tilburgs volksvermaak heeft aangekondigd te stoppen met wedstrijdverslagen. Voor Willem II-supporters was dat gevoel ongeveer hetzelfde als toen Feyenoord-fans hoorde dat Coen niet meer langs de lijnen zou draven. Wat ligt eraan ten grondslag? Komt er een klein Kruikenzeikertje dat met Fran Sol junior in de zandbak gaat spelen? Komt er een dichtbundel over de Schôônste stad van ‘t laand? Of wordt hij tourmanager van Joop Buyt?

5. @sportzeloot

Kersvers Nederlands Kampioen Voetbalquiz, talentvolle triviatopper, koning quizvraag, feitenoplepelaar, kwaliteitskenner, messcherpe voetbalmastodont, wandelende Excelsheet, begenadigd bolleboos. Als er ooit een universitaire studie voetbal komt, dan weten we wie de eerste hoogleraar is die wordt aangenomen.

4. @FRGerardo 

Vorig jaar stond Gerard nog negende, nu is hij weer terug op zijn ‘vaste’ stek. Wat maakt Gerard nu zo populair? Zijn het zijn steken onder water naar Ajax, zijn liefde voor alles wat Feyenoord is of gewoon zijn humor? In ieder geval kan hij al vier jaar grappen putten uit een prijsloos Amsterdam.

3. @keeskwakman14

Ergens aan de oevers van het IJsselmeer woont een man die 280 tekens optimaal kan benutten om aan een online gemeenschap van liefhebbers zijn evangelie te verkondigen. Zijn voetballeer wordt gretig afgenomen, gezien dat velen hem in 2017 zagen als de grote voorganger van de Voetbaltwitterkerk. Helaas daalt de ex-prof twee plaatsen, maar nog steeds een puike Top 3-notering.

2. @nickhoekman 

Stel je voor: je speelt De Slimste Mens en de vraag is: waar denk je aan bij Nick Hoekman? Binnen no-time wordt er gezegd: Genemuiden, woordgrappen, Ajax en gifje. Het geeft de oppervlakkigheid weer zoals we soms van Twitter gewend zijn. Onder het laagje tweets zit een man met een klein hartje. Een hartje dat vele Twitteraars inmiddels wel kennen, vandaar deze welverdiende tweede plek!

1. @arcinho

Een nieuwe nummer één Voetbaltwitteraar. Een man met de uitstraling van Aad de Mos, de vinnige tweets van @DuBlanqeBogarde en het voetbalverstand van Kees Kwakman. Gooi daar een dosis extra Ajax (ja, extra!) en je hebt dé Voetbaltwitteraar van 2018! Van harte gefeliciteerd, Arco!

De allereerste winnaar van de Voetbaltwitteraar van het Jaar verkiezing, Aad de Mos, zal binnenkort de prestigieuze Twitter Award overhandigen, op een nader te bepalen tijdstip en uiterst geheime locatie. We vonden het weer erg leuk om te organiseren, ook al kostte het ons nog meer tijd dan vorig jaar. Het leukste aan de verkiezing voor Voetbaltwitteraar vinden we dat mensen op het idee worden gebracht om nieuwe voetbaltwitteraars te gaan volgen. Daar is het ons om te doen! Bedankt voor het massale stemmen en blijf ons ook volgen op Twitter!

terug naar overzicht

Lees verder...