Wie wordt dé Voetbaltwitteraar van 2016? Dat was de afgelopen twee weken de vraag op het Twitteraccount van Staantribune. In 2014 koos een onafhankelijke jury van deskundige Staantribune-redacteuren Aad ‘@aad300’ de Mos tot Voetbaltwitteraar van 2014. Vorig jaar lieten we dit jaar de keuze over aan jullie, onze trouwe volgers en lezers. Jullie kozen massaal voor @DuBlanqeBogarde als Voetbaltwitteraar van 2015. Zou de Blanke Bogarde dit jaar weer winnen en de Bohemian Rhapsody onder de voetbaltwitteraars worden?

De oproep om een top 5 in te sturen van Twitteraars die opvielen op het gebied van voetbal en voetbalcultuur (wat een breed begrip is) – met opvallende uitspraken, interessante nieuwtjes, grappige quotes, het plaatsen van mooie foto’s of op geheel andere wijze – leidde weer tot duizenden lijstjes.

De Staantribune Twitter Award is een individuele prijs, dus alléén personen telden mee voor de stemming, niet commerciële instellingen, instanties, websites met voetbalnieuws, supporterssites, clubs, websites met verhalen van verschillende schrijvers, ‘collectieven’, sfeergroepen of (supporters)groepen e.d.

Bij het tellen van de stemmen vielen een paar dingen op. Zo waren er veel stemmen op ‘oude bekenden’, maar er waren ook enige verrassende nieuwkomers die meteen hoog eindigden in de top 50. Grote voetbalnamen ontbreken vrijwel in de lijst. De top 50 bestaat vooral uit Twitteraars die in het dagelijks leven onbekend zijn bij het grote publiek.

We zullen vast één ding verklappen: Aad de Mos is het niet geworden. De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV, KV Mechelen en Anderlecht, maar toch voor eeuwig de allereerste Voetbaltwitteraar van het Jaar, zal binnenkort wel de prestigieuze Staantribune Twitter Award overhandigen aan de winnaar van 2016. En wie dat is, lees je hieronder.

Bedankt voor jullie stemmen en een fijne jaarwisseling!

De redactie van Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur

50. Freek Jansen (@FreekJansenVI)

De laatste plek in de Top 50 wordt gedeeld door vier mensen, die evenveel punten kregen. Te beginnen met een nieuwkomer in de lijst, VI-verslaggever Freek Jansen, clubwatcher van Ajax. Volgt ook het Nederlands Elftal en de kwestie tussen ADO Den Haag en United Vansen van Hui Wang op de voet.

50. Mark Lievisse Adriaanse (@MarkLA94)

Politicoloog, journalist én voetbalsupporter (Feyenoord). Combineert in zijn tweets en blogs zijn interessegebieden op een onderscheidende manier. Ook huis-tuin-en-keuken filosoof. Was vorig jaar 28e en in 2004 nog 18e, als een van de jongsten van de toenmalige lijst. Het is niet te hopen dat hij een eeuwig talent blijft. Er zit meer in deze jongen.

50. Plevla (@Plevla1985)

Ook een nieuwkomer in de lijst, al haalde hij in 2015 net niet de top 50. Net als @MarkLA94 Feyenoord-supporter. Een van de Twitteraars met relatief weinig volgers (818, as we speak). Maar daar komt na publicatie van deze top 50 verandering in. Houd deze belofte in de gaten, mensen!

50. Tom van Hulsen (@Tomvanhulsen)

Wederom een nieuwkomer. Schreef in 2016 een uitstekend boek over Ipswich Town, getiteld ‘Het Geheim van Ipswich. Hoe Arnold Mühren en Frans Thijssen het Engelse voetbal veranderden’. Als je up-to-date wil blijven over Nederlandse spelers en trainers in Engeland, volg Tom dan. Is bezig met een nieuw boek.

49. Paul (@Bakkes__)

Stond vorig jaar op plek 25 en maakt dus een vrije val. “Deze PSV-supporter weet humor met feiten te verhaspelen”, schreven we toen en daarin is hij niks veranderd. Een “intelligente, underrated Twitteraar” noemde iemand hem dit jaar en daar sluiten wij ons bij aan.

46. Jonagold (@jonagold__)

We maken een sprongetje naar plek 46, die door drie mensen wordt gedeeld. Te beginnen met Jonagold, een van de vele Ajacieden in de lijst. Houdt van harde humor. Vorig jaar nog 24e in de top 50. Werd met name bij aanvang van deze verkiezing relatief vaak genoemd, maar viel later terug. Zonde. Verdient meer stemmen.

46. Jeroen Heijink (@JIH1980)

Deze groundhopper werd vorig jaar ook relatief vaak genoemd, maar niet genoeg voor een notering in de top 50. Maakte in 2016 een droomreis door Argentinië, waarover hij zeven verhalen schreef voor deze website.

46. Robert Breukers (@DutchCards)

Voetbalcultuurliefhebber uit Someren (dat ligt in Brabant, beste mensen). Bezoekt veel wedstrijden van het Engelse Woking FC, zowel uit als thuis. Maar ook andere wedstrijden in Engeland, zoals Atherton Collieries v Nelson in 2016. Daarnaast seizoenkaarthouder van PSV. Vijf plaatsjes gezakt ten opzichte van 2015. In ‘real life’ ook best een fijne kerel.

43. Willem Haak (@WillemHaak)

Weer drie mensen met hetzelfde aantal stemmen, te beginnen met Willem Haak. Het moet gezegd: Willem heeft zijn positie in de top 50 vooral te danken aan lobbywerk, waarbij hij niet schuwde om de hele familie Haak in te schakelen. Desondanks de moeite waard om deze kenner van het Italiaanse voetbal te volgen. Schreef al eens stukken voor Staantribune.

43. Reon Boeringa (@ReonBoeringa)

De redacteur van Voetbal International eindigde vorig jaar op de 34e plek. “Geeft als geen ander een inkijkje in het Italiaanse voetbal”, jubelde een mede-Twitteraar. “Een Serie A-topper”, schreef een ander. Maar is ook geïnteresseerd in andere competities, zo getuigt de tweet hieronder:

43. Mark van Rijswijk (@markvanrijswijk)

Wederom een oude bekende. De commentator van FOX Sports en verzamelaar van voetbalboeken eindigde vorig jaar als 38e. “Geeft een leuke inkijkje in wat een journalist meemaakt”, schreef een bewonderaar.

41. Thijs Keeper (@Thijskeeper)

Deze jeugdige PSV-supporter deelt de 41e plek met PSV-watcher Rik Elfrink. “Fijn om te lezen in het woud van Ajax-accounts”, motiveerde een Twitteraar zijn keuze. “Zegt ook verstandige dingen, gelukkig maar.”

41. Rik Elfrink (@RikElfrink)

Werd – niet geheel verrassend – vooral genomineerd door PSV-aanhangers. “Benaderbaar, bereid tot open discussie, goede informatie en links naar stukken in het Eindhovens Dagblad. Prima twitteraar en journalist”, twitterde een van hen.

38. Wes Beuvink (@WesBeuvink)

Weer drie mensen met hetzelfde aantal punten. We beginnen met Wes Beuvink, datascout SciSports en auteur van Tussen de linies. “Aardige gast met leuke invalshoek”, noemde mede-Voetbaltwitteraar Joop Buyt hem. “Aanstormend talent”, schreef een ander. Maar onze harten smolten van het liefdevolle mailtje van moeder Monique. Wilde heel graag in de top 50 en die doelstelling behaalde hij ruimschoots.

38. Professor Gasselich (@Prof_Gasselich)

Een nieuwkomer, die vorig jaar net tekort kwam voor de top 50. Tweet op humoristische wijze over zijn club, Ajax. En daarover viel dit jaar veel te lachen. Gooide in 2016 een Staantribune linea recta in de prullenbak omdat we Genua hadden geschreven in plaats van Genoa. Mea culpa, Professor! Maar wij zijn geen haters, dus deze 38e plek heb je verdiend.

38. Eus Roovers (@EusRoovers)

Deze kinderboekenschrijver, schrijver, voorlezer, landloper en knipoger kon aardig meeliften op de Feyenoord-lobby. Gooide zelf ook allerlei middelen in de strijd, waaronder het verloten van enige van zijn Feyenoord Voorleesboeken, waarvan in 2016 het tweede deel verscheen.

37. Arco Gnocchi (@arcinho)

Eindigde vorig jaar op de 47e plek en stijgt dus tien plaatsen. “Voor een wekelijkse dosis Ajax-frustratie moet je hem volgen”, aldus een mede-Twitteraar. Was ook fan van onze verkiezing van Mooiste Buitenlandse Voetbalshirt Aller Tijden.

36. 11tegen11 (@11tegen11)

Vorig jaar 31e en zakt dus vijf plekken. Deze ‘football analytics consultant’ kreeg zelfs stemmen uit het buitenland: “@11tegen11 has brought attention to your local and the international football scene from a very interesting statistical viewpoint.”

35. Süleyman Öztürk (@SuleyOzturk)

De redacteur van VI eindigde vorig jaar op de 22e plek en in 2014 als 31e. Behoort ook dit jaar weer tot de lijst en hoort hier als echte liefhebber van het spel ook in thuis. Kijkt het liefst zes wedstrijden op een dag, maar heeft gelukkig een lieve vriendin.

32. Mike Verweij (@MikeVerweij)

De nummer 11 van vorig jaar dreigde aanvankelijk helemaal niet in de top 50 voor te komen, maar de verslaggever van De Telegraaf slaagde daar uiteindelijk ruimschoots in. Werd door de nummer 1 in deze lijst “zonder enige twijfel” genoemd als Voetbaltwitteraar van het Jaar. Dat bleek echter niet genoeg voor een topnotering.

32. Jan de Knecht (@JandeKnecht1970)

Oer-Feyenoorder en een van de stille krachten achter het schitterende XXL-boek van de club uit Rotterdam-Zuid dat in 2016 verscheen. Strijdt als een ware Don Quichot tegen het (wan)beleid bij zijn club. Niet (meer) met de vuist, maar met de muis, zoals hij zelf vaak omschrijft. Heeft het hart op de tong, maar twittert onderbouwd en vrijwel altijd gebaseerd op feiten en documenten.

32. Iwan van Duren (@Iwanvanduren)

Deze VI-journalist en Feyenoord-volger kreeg evenveel punten als de twee Twitteraars hierboven. “Leuke nieuwtjes en veel ervaring als journalist”, schreef een bewonderaar over deze nieuwkomer in de lijst. Stond in 2016 met een interessant interview in Staantribune.

30. Menno Pot (@mennopot)

Deze (muziek)journalist, schrijver, columnist en Ajacied behaalde in 2015 de 36e en in 2014 de 9e plek in de top 50. “Komt vaak gevat uit de hoek”, schreef de een. “Als je voor Ajax bent, volg je Menno”, liet een ander weten. En: “Kiest vaak originele invalshoeken voor z’n stukjes.” Schreef voor de nieuwste Staantribune een leuke reportage over de wedstrijd Feyenoord – Ajax, die hij in het hol van de leeuw bezocht.

30. Marcel VDS (@MarcelVDS)

Voor de grote buitenwereld onbekende Feyenoord-supporter die genuanceerd, met kennis van zaken en vooral met passie over zijn favoriete club twittert. Maakte ooit deel uit van de roemruchte Lunatic News Forum Familie (LNFF). Behaalde net zoveel punten als Ajacied Pot.

29. Bart Sanders (@bart_sanders)

Columnist van . “Ajax is mijn religie, Cruijff is mijn god”, zo staat in zijn bio. Had dus in alle opzichten een zwaar jaar. Het goede nieuws: steeg elf plaatsen in vergelijking met 2015.

27. Garrincha (@GARRINCHA_)

Zeeuwse PSV-supporter, die vorig jaar vijf plaatsen hoger eindigde. Was in 2016 niet zo actief, maar belooft beterschap voor 2017. Is volgens Joop Buyt ook een aardige gast. Die kan hij in zijn zak steken.

27. Arjan Elim (@ArjanElim)

We zullen eerlijk zijn: de Staantribune-jury had nog nooit van deze supporter van FC Emmen gehoord. Wist zich door een uitgekiende lobby de top 50 in te wurmen en nog best hoog ook. We willen hem daarom bij deze uitroepen tot Lobbyist van het Jaar. Is volgens geruchten inmiddels benaderd door het campagneteam van Sylvana Simons.

26.  Lars (@YoungWellens)

Vanaf nu geen Twitteraars meer met hetzelfde aantal punten. Lars wordt geprezen om zijn kennis van de Jupiler League. “De Jupiler League zonder @YoungWellens is als Boer zoekt Vrouw zonder Yvon Jaspers”, tweette iemand. “Jupiler Orakel”, schreef de ander. Probeerde zieltjes te winnen voor een hogere notering, maar helaas, deze mensen vergaten @Staantribune te mentionen…

25.  Rene (@Rene_GGH)

De eerste persoon in het linkerrijtje is deze flamboyante Hagenees, die in 2014 nog 48e werd, maar vorig jaar helemaal niet in de top 50 voorkwam. “Een Hagenees met humor. Dat schijnen ze allemaal te hebben, maar deze is soms nog echt grappig ook. En iemand die zijn hekel aan Ajax nog leuk kan brengen zonder in gefrustreerd gekakel te verzanden”, vonden we een treffende quote van een Twitteraar.

24.  Jurriaan van Wessem (@JurrVanWessem)

“De enige echte Nederlandse Mediterraanse voetbalzonnegod”, “De encyclopedie van het mediterrane voetbal”, ja, woorden schieten te kort voor deze correspondent, die tegenwoordig in Monaco woont. Was vorig jaar nog elfde.

23. Nick Hoekman (@nickhoekman)

Deze Ajacied wilde boven Hagenees Joop Buyt eindigen. “Biefstuk behoort boven de satékroket te staan”, zei hij gisteren met enige hoofdstedelijke arrogantie. Maar het volk besloot anders. Desondanks een respectabele 23e plek voor deze nieuwkomer, die zelfs door Feyenoorders werd opgenomen in hun top 5. Werd door #25 Rene GGH “het grootste twittertalent” genoemd. Waarvan akte.

22.  Daniel (@voetbalgeneuzel)

Een aardige gaatje naar de nummer 22. @Voetbalgeneuzel tweet over alles wat met voetbal te maken heeft en regelmatig rants over NAC. Voor een nieuwkomer een goede notering, maar aanvankelijk leek hij nog hogere ogen te gaan gooien. Vooral doorgaan, Daniel, zou Barry Stevens zeggen.

21. Kruikenzeiker (@deKruikenzeiker)

“Sinds ik zijn account ontdekt heb, koester ik zelfs enige sympathieke gevoelens voor Willem II. En zelfs, nog iets vreemder, voor de stad Tilburg. Ga elke keer even goed zitten voor zijn verslag, en dat doe ik verder bij niemand op aarde”, schreef een Twitteraar. En een ander: “Hij is vinnig, ontzettend komisch en hij schrijft alleen maar dingen die raak zijn. Daarnaast een echte voetbalsupporter.” Amen.

20. [FR12] Patrick (@FR12Patrick)

Deze Feyenoorder maakt veel fraaie plaatjes rond wedstrijden van zijn club en kreeg daardoor veel stemmen. Eindigde vorig jaar op de negende plek. De Rotterdamse lobby was dit jaar echter niet sterk genoeg voor een hogere notering.

19.  Jean-Paul Rison (@JeanPaulRison)

Vorig jaar werd Jean-Paul nog 8e, dit jaar kelderde de ‘stadionautist’ naar een teleurstellende 19e plaats. Gaat nog steeds graag naar buitenlandse voetbalwedstrijden. “Gewoon een goeie goos die Frans spreekt”, twitterde een fan. Laat het een schrale troost zijn. Kom op, JP, ouwe social media-goeroe, volgend jaar verwachten wij een betere eindnotering!

18. Bilal (@Bouf036)

Bilal (nee, niet de buitenspeler van Feyenoord) deed het een stuk beter. “Iemand die live op Twitter de Algerijnse voetbalcompetitie verslaat, mag met recht een aanwinst voor je timeline genoemd worden”, vonden wij een zeer treffende quote voor deze nieuwkomer in de lijst.

17. Aad de Mos (@aad300)

De enige (oud-)trainer die werkzaam is geweest in het betaalde voetbal in deze top 50. Wat moeten wij verder nog over hem zeggen? “Ik stem op @Aad300, omdat het Aad is”, zei een bewonderaar. That sums it up. Werd in 2016 ook de trotse grootvader van kleinzoon Kiet. Eindigde vorig jaar 13e, nu vier plekken lager.

16. Mikos Gouka (@MikosGouka)

De clubwatcher van Feyenoord van het AD eindigde vorig jaar nog op de vijfde plaats, nu elf plaatsen lager. Doet nog steeds veel aan interactie met zijn volgers. “Een van de weinige journalisten die vaak antwoordt op mijn vragen, klasse!”, schreef een Feyenoord-supporter.

15. Raemon Sluiter (@raemonsluiter)

De voormalig tennisser maakt een sprong als in zijn beste dagen op de ATP ranking, van plek 33 naar 15. “De enige Feyenoorder die ik nog eventueel de titel zou gunnen. Nooit zuur, altijd met humor, hij helpt je de dag door”, vinden we een mooie quote. Gefeliciteerd Raemon, dik in het linkerrijtje! 😉

14. Joop Buyt (@JoopBuyt)

En daar is de man. Deze ADO-supporter en Hagenees in hart en nieren eindigt op een welverdiende 14e plek. Weliswaar het rugnummer van een bekende Ajacied, maar ach, ook deze Twitterfilosoof maakt een flinke sprong. Vorig jaar eindigde hij nog als 32e. De mooiste motivatie: “De man is een merk. Niemand staat zo dichtbij de supporters als Joop. Hij overstijgt clubvoorkeuren omdat alle voetbalsupporters zich herkennen in die leipe gek.”

13. Floris Roos (@FlorisRoos)

Vorig jaar nog 14e, dit jaar stijgt Floris een plekje. Twittert over Ajax met een knipoog. Zijn dochtertje is ook voor Ajax en is ook vaak onderwerp in zijn tweets en blogs voor Ajax Life. “Een vrolijke uitzondering tussen de vaak negatieve mensen op Twitter”, mailde iemand ons. “Hij heeft beloofd om bij winst verslagen van onze wedstrijden te schrijven, daarom deze stem”, mailde iemand uit zijn vriendenteam, maar die mag nu zelf in de pen klimmen.

12. Wesley (@VliegendeKeeper)

Deze vincker en Feyenoorder eindigde vorig jaar, mede dankzij een stevige lobby als derde, maar dit jaar eindigt hij op een teleurstellende 12e plaats. Voor zijn lieve vrouw Sanne is hij echter de nummer 1: “Dit omdat wij in september van dit jaar zijn getrouwd. De afgelopen jaren ging er geen vakantie voorbij zonder een wedstrijd te bezoeken. Zelfs tijdens onze huwelijkstrip naar Portugal hebben wij een wedstrijd bekeken. Dus daarom vind ik dat Vliegende Keeper moet winnen. Dan zijn die tripjes in ieder geval niet voor niets geweest.”

11.  Yaya (@yaya_ajax)

Net buiten de top 10 een zeer nette elfde plek voor deze Ajacied. “Die @yaya_ajax volgt het boodschappenmaatje van de buurvrouw van de vriendin van Dragi voor nieuws. Dan hoor je erbij”, twitterde iemand. Werd zelfs genomineerd door mensen die hem niet eens volgen. Volgend jaar een plek in de top 10?

10. Yordi (@TheFev)

De eerste naam in de top 10 is een oude bekende. De Nederturk uit Diemen eindigde vorig jaar op de 15e plek. Heeft nog steeds een enorme hekel aan Fenerbahçe. “Iemand die voor Galatasaray is, hoort sowieso in dit lijstje”, mailde een bewonderaar ons. En: “Door Amsterdamse tongval op TV (of YouTube: FC Afkicken!) nóg beter dan op Twitter.”

9. Plakplaat (@Plakplaat63)

Plakplaat ging in 2016 door met wat hij in 2015 (en daarvoor) al deed: het plaatsen van foto’s over zijn geliefde club Feyenoord, waarvan een groot gedeelte uit zijn eigen archief. Was, net als #32 Jan de Knecht, een van de stille krachten achter het dit jaar verschenen XXL-boek. “Feyenoord zoals het was. Af en toe een avondje door de tweets en foto’s scrollen, puur genot.” En: “Er laat er maar 1 het verleden leven: @Plakplaat63.” En zo leg ut!

8. Joris van de Wier(@doingthe116)

Onze ‘eigen’ Joris van de Wier eindigt een plekje lager dan vorig jaar, dus de Staantribune-jury kan niet beschuldigd worden van nepotisme. “Is gewoon de grootste liefhebber van ons allemaal. Geen discussie over mogelijk”, mailde iemand. Punt.

7. Sjoerd Mossou (@SjoerdMossou)

De nummer 2 van vorig jaar eindigt op een ietwat teleurstellende 7e plek. Een collega roemde hem om zijn “zinnige relativeringen”. Een ander om zijn “heerlijk nuchtere kijk op voetbal”. Focus op de dingen waar je goed in bent, Sjoerd, dan komt die topnotering vanzelf weer!

6. Sjimmie (@ikbensjimmie)

Een van de grote verrassingen van 2016! Vanuit het niets op plek 6 (en net niet in de top 5). Twittert vooral over Ajax. “Levende Google, voetbaldier, humorist. Kortom: een geweldig persoon om te volgen.” Dat zullen ook veel mensen gaan doen na publicatie van deze top 50. Proficiat, Sjim!

5. Pieter Zwart (@PieterZwartNL)

In 2014 21e, in 2015 12e en dit jaar op een mooie 5e plek voor het journalistiek ‘Talent van het Jaar’. “Geweldige analyses, vaak zelfs al tijdens de wedstrijd”, “Koning van de nieuwe invalshoeken en naar mijn mening een nog te miskende revolutionaire data wizard in de voetbaljournalistiek”, “Presenteert voetbalwetenschap in hapklare brokken aan de gewone man in de straat (op twitter). Gaan we nog veel van horen.” Dat laatste denken wij ook. Van harte, Pieter!

4. Gerard Q. (@FRGerardo)

Hoogst geklasseerde Feyenoorder in deze lijst. Eindigde vorig jaar al als 20e. Maar eerlijk is eerlijk: Gerardo had nu niet zo hoog gestaan zonder een uitgebreide lobby. “Ik vind zijn positiviteit in zijn berichten zo goed. Ik zou willen dat iedereen zo positief was. Tevens brengt hij er de nodige humor in”, mailde een waarschijnlijk mede-Feyenoorder ons. En: “Omdat hij altijd zulke goede, sarcastische en hilarische tweets post, waar wij altijd erg om moeten lachen.” Verloor stemmen onder zijn Feyenoord-broeders door pro-Sjaak Swart tweets. Desondanks: gefeliciteerd, Gerard!

3. Michel Abbink(@Sportzeloot)

Vijfde in 2014, vierde in 2015 dus logischerwijs een derde plek in 2016. Deze wandelende voetbalencyclopedie is een heus Twitterfenomeen. Weet je iets niet op voetbalgebied, stuur Sportzeloot dan een tweet en binnen een paar minuten krijg je een antwoord. Schrijft ook voor Staantribune, dus we zijn erg trots op zijn hoge eindnotering. Eindigde qua stemmen ver boven de nummer 4. Van harte gefeliciteerd, Michel!

2. Kees Kwakman (@KeesKwakman14)

Dé verrassing van 2016! Kees kwam voorgaande jaren niet eens in de lijst voor en nu meteen een tweede plek, met net iets meer stemmen dan @sportzeloot. Opvallend: de enige actieve profvoetballer in deze lijst, ja zelfs in de Top 100. En waarom? “Leuke, attente en grappige tweets”, “Grappig, gevat, zelfspot en goede eigen mening” en de mooiste: “Veel sympathieker dan deze Volendammer kun je haast niet zijn. Nog steeds van grote waarde voor z’n club, maar intussen eigenlijk ‘een van ons’, een jongen van de Staantribune.”

1. DuBlanqeBogarde (@DuBlanqeBogarde)

Vrij snel na de start van de verkiezing werd al duidelijk wie de nummer 1 zou worden. Onbetwist, met een overweldigende meerderheid van stemmen. “Minder aanwezig dan vorig jaar”, merkte iemand terecht op, “maar blijft een klasse apart. Iedereen kent ‘m, maar niemand weet precies hoe hij eruit ziet. Een soort God dus.” En: “Ik hou van twitteraars met zelfspot. Stelt de goede vragen.” En tot slot: “Wat moet je er nog over zeggen? Spreekt voor zich. Een instituut.” Daar sluiten we ons bij aan.

Wederom: van harte gefeliciteerd, @DuBlanqeBogarde! Tot binnenkort bij de officiële award ceremony. Same place? 😉

En o ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd (en nee, dus ook niet op welke plaats je bent geëindigd als je buiten deze top 50 bent gevallen)!