Coronazomeravondvoetbal in het Marcel de Kerpel Stadion, Wetteren

Onderweg werd er nog haastig een pakketje mondkapjes aangeschaft, want in de middag was een verscherping van de coronamaatregelen aangekondigd in België. Bij aankomst in het Marcel de Kerpel Stadion in Wetteren bleek die actie overbodig.

Bol.com

De mondkapjes werden niet bepaald door alle bezoekers van de vriendschappelijke pot tussen RFC Wetteren en Eendracht Aalst gedragen. Maar toch, dat nare virus hing ook hier als een grauwsluier boven het veld. Want misschien is over een tijdje ook een onschuldig oefenpotje als dit weer onmogelijk. Vierhonderd mensen mochten naar binnen volgens de geldende regels, maar die waren er niet. Alle ruimte voor social distancing dus.

Het Marcel de Kerpel Stadion is buitengewoon charmant. Als je van Belgische charme houdt althans. De ietwat merkwaardig in de hoek geplaatste, vrij grote hoofdtribune, met daarop in enorme letters de naam van het stadion, is wel de blikvanger. We ontwaarden er wat toeschouwers en een non-league dog.

Aan de andere kant van die lange zijde bevindt zich de kantine. Het bijzondere eraan is dat de ramen aan de kant van het veld wandvullend zijn. Voor het aquarium-effect. Maar ook de staantribunes die de rest van het ‘plein’ omzomen, zijn de moeite waard.

Om kort te gaan: het was een aangenaam bezoek aan een tof stadion. Nu hopen dat we ook de komende weken meer van dit soort niemendalwedstrijdjes kunnen bezoeken. Het werd overigens 0-3.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...