The Rambling Groundhopper: bedevaart door het Britse voetballandschap

Objectief gezien is dit mijn allerslechtste plan ooit. Tegelijkertijd is dit ook mijn beste plan ooit. Ik ga vandaag (24 februari) namelijk beginnen aan mijn langste wandeltocht tot nu toe, zo’n tweeduizend kilometer door Groot-Brittannië. Onderweg ga ik – de rambling groundhopper – jawel, groundhoppen.

Bol.com

Als opwarmertje ga ik vanavond eerst naar Arsenal – Wolverhampton Wanderers. Morgen, aan het einde van de middag, start mijn wandeltocht in Land’s End, in het uiterste zuidwesten van Engeland. Daar bezoek ik St Just AFC, de meest westelijk gelegen voetbalclub. De reserves nemen het op tegen de reserves van Perranporth AFC in The Whirlwind Sports Trelawny League Division 4. Daarna gaan we via de rugbyende piraten uit Penzance, de heilligen van St Austell en St Blazey, naar Exeter, bekend geworden door de documentaire That Final Day.

Route

Via het prachtige Twerton Park van Bath City ga ik door de Cotswolds naar Gloucester, waar ik de prachtige rugbyderby Gloucester – Worcester zal bijwonen en een dag later Gloucester City – AFC Fylde. Na wat rustigere dagen in de thuisbasis van Peaky Blinders in Small Heath en de derby Birmingham City – West Bromwich Albion trek ik verder naar het noorden. Via het Peak District naar Manchester, waar in ieder geval Stockport – Southend op het programma staat en waarschijnlijk nog wat potjes

Pasen spendeer ik bij Accrington Stanley, Clitheroe en Colne, waarna ik de Penines in trek. Via de Penine Way hoop ik in Edinburgh aan te komen. Wat daar op het programma staat, weet ik nog niet, aangezien ik afhankelijk ben van het speelschema. In Glasgow staat de bekerfinale op het programma, voordat ik via de West Highland Way en Great Glenn Way in Inverness aankom.

John ‘o Groats FC v FC Staantribune

Tegen die tijd zijn de Schotse zomercompetities begonnen en hoop ik er daar ook wat van mee te kunnen pakken. Uiteindelijk ga ik langs de kust en de John o’ Groats Way naar het eindpunt John o’ Groats, het eindpunt van de rit. Hopelijk kan daar een wedstrijd gespeeld worden tussen FC Staantribune en John ‘o Groats FC. Een Staantribune-dag in Noord-Schotland met een benefietwedstrijd, beter kan bijna niet.

Bol.com

Street Soccer Scotland

Met mijn wandeltocht wil ik ook aandacht vragen voor Street Soccer Scotland. Het zou tof zijn als jij ook een bijdrage wil leveren voor dit goede doel via Just Giving.

Volgen

Je kunt mij volgen via updates op de socialmediakanalen en de website van Staantribune en via mijn eigen Instagrampagina The Rambling Groundhopper.

Meelopen?

Voor de liefhebber die een stukje mee wil lopen, stuur mij een berichtje via Instagram. Mocht je nog familieleden/vage kennissen/slaapplekken/goede ervaringen/tips of zelfs tricks hebben, hoor ik het graag. Bekijk HIER alle stops.

terug naar overzicht

Lees verder...