Caetsbeekstadion: onbekende Limburgse schoonheid

In Belgisch Limburg staat een stadion dat je niet zo vaak voorbij ziet komen als het over groundhoppen gaat: het Caetsbeekstadion. Heel raar, want het heeft alles wat een groundhopper zoekt: verzakkende staanplaatsen, witte muurtjes, een goede hoofdtribune en een veld zo krom als een hoepel.

Bol.com

Vandaag de dag speelt KVV Hoeselt er. De club is een product van een reeks fusies, een kenmerkend fenomeen voor het Belgische voetbal. In het seizoen 1979-1980 speelde VV Hoeselt één seizoen op het tweede Belgische niveau en bevolkten duizenden mensen het Caetsbeekstadion. Maar die tijden zijn vervlogen.

Tweede Provinciale Limburg

Niet alleen de naam veranderde door de jaren heen, ook de status van de club. Momenteel vertoeft men in Tweede Provinciale Limburg. Een niveau dat u en ik met vier weken training ook best weer aankunnen. En ook al wordt er tegen de koploper SK Thor Hasselt gespeeld, druk wordt het niet op deze kille zaterdagavond. Zo’n 150 man heeft de treurbuis gelaten voor wat hij is en besloten deze wedstrijd bij te wonen.

Totaalbeleving

Toch is er veel te genieten voor de liefhebber. En waarschijnlijk nog een jaar of anderhalf. Binnen afzienbare tijd wordt er gestart met de aanleg van een, jawel, multifunctioneel terrein. Waar de inwoners van Hoeselt een stukje totaalbeleving zullen kunnen ondergaan. Ga dus snel naar het Caetsbeekstadion, want daar hangt nog anderhalf jaar de ziel van het Hoeseltse voetbal. Daarna is het gedaan met de pret.

Final Whistle

Meer schitterend beeldmateriaal van meesterfotograaf Marco Magielse vind je in Final Whistle, hét fotoboek voor de stadionliefhebber, waarin Magielse 21 klassieke Britse stadion portretteerde. Exclusief te bestellen in de Staantribune Webshop (NB: nog minder dan 50 exemplaren in voorraad!)

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...