Loop met Gijs van der Poel mee van Land’s End naar John O’ Groats. Ruim 2.200 kilometer dwars door Groot-Brittannië via pubs en voetbalvelden. Dat doet hij via honderden stiles: trappetjes waarmee je over een hek heen kan klimmen om een weiland in en uit te komen, en vele turnstiles: draaihekjes waarmee je een stadion kan betreden.

Aubergines, kliffen en een horde stieren

In 111 dagen trekt Gijs te voet van het ene eind van Groot-Brittannië naar het andere eind. Een wandeltocht van Land’s End naar John O’ Groats, met als doel om het land van zijn vriendin te leren kennen. Via zeven National Trails, 39 voetbalwedstrijden, een handvol bijna-doodervaringen en een ongekende hoeveelheid spontane gesprekken in de pub, neemt Gijs je mee in zijn avontuur en de vele culturele eigenaardigheden die het eiland rijk is.

Stiles & Turnstiles

Zo gooit hij aubergines op het veld en wordt hij bijna slachtoffer van een geraffineerde moordpoging. Hij komt vast te zitten in het hoogveen en haalt geld op voor het goede doel. Ook speelt hij zelf een paar potjes mee en gaat naar een voetbalgala. Hij valt ternauwernood niet van de kliffen af en wordt achterna gezeten door een horde stieren.

Een inspirerend verhaal over een slecht voorbereide wandelaar, een prachtig, vriendelijk en vreemd land en een hoop mooie sportverhalen.

Pubs met lage plafonds

Van der Poel is een liefhebber van Brits voetbal, wandeltochten en pubs met lage plafonds. Hij brengt veel tijd door op het eiland met zijn Engelse wederhelft, waarbij hij zich vaak verbaast over de eigenaardigheden van de Britse cultuur.

Stiles & Turnstiles is Gijs’ eerste boek, nadat hij eerder verslagen schreef voor onder meer Staantribune over voetbalwedstrijden in Engeland en zijn thuisland Zweden.

Goed plan of niet

Van der Poel is ervan overtuigd dat je soms dingen moet doen waarvan je ook niet helemaal zeker weet of het een goed plan is. In het beste geval is het een goed plan en in het slechtste geval heb je een goed verhaal. Dit boek is hier een resultaat van.

Voor elk verkocht boek gaat er 1 euro naar Street Soccer Scotland. Het boek is online te koop bij onder meer Bruna. En morgen tijdens de Staantribune Jubileumdag in Delft, waarbij Gijs ook aanwezig is.