Het tienjarig bestaan van Staantribune is groots gevierd tijdens de Staantribune Jubileumdag, afgelopen zaterdag op Sportpark Brasserskade van DHC in Delft.

De aanwezige voetballiefhebbers kregen onder meer een rondleiding in het stadion, waarbij zij ook de Guus Haak Boardroom aandeden, waar de naamgever himself zat. De oud-speler van onder meer Feyenoord, die in 1970 de Europa Cup I won met de Rotterdammers, vulde de verhalen bescheiden aan. DHC-voorzitter John van Zweden vertelde over zijn liefde voor ADO Den Haag, het Britse Swansea City en zijn liefde voor bijzondere grounds.

Ook de Groundhopper des Vaderlands Hans Douw, shirtjesverzamelaar Jeroen Heijink en Staantribune-hoofdredacteur Joris van de Wier verhaalden smakelijk over hun avonturen in binnen- en buitenland.

De B&A Boys

Naast het binnenprogramma was er ook een Staantribune voetbaltoernooi op het hoofdveld en veld 2. Zoals het een goed gastheer betaamt, liet de redactie van Staantribune alle tegenstanders winnen, waardoor FC Staantribune op de laatste plaats eindigde.

FC Balie Limburg, een delegatie van Belgische advocaten, won de finale won van – jawel! – de B&A Boys, bekend van de afleveringen van Bassie & Adriaan. De kleuren van de B&A Boys, rood-geel, waren overigens de kleuren van voormalig profclub Fortuna Vlaardingen, de favoriete voetbalclub van de gebroeders Van Toor, zoals in een aflevering van de Staantribune Podcast was te horen.

Dezelfde dag speelde Victoria 04, een fusieclub ontstaan uit onder meer Fortuna Vlaardingen, op het hoofdveld tegen DHC een nacompetitiewedstrijd voor lijfsbehoud. De Delftenaren wonnen het duel in de verlenging van de Vlaardingers (3-2).

Stichting 22Q11

Een tombola bracht een mooi bedrag van zo’n 800 euro op voor de Stichting 22Q11, waarna het officiële  gedeelte van de Staantribune Jubileumdag werd afgesloten met een zeer lastige Staantribune-quiz. Hierna was het de beurt aan DJ Storm, die het feest tot in de late uurtje voortzette. De redactie won wel buiten het veld en deed het licht uit in Delft.

Alle aanwezigen: nogmaals bedankt voor jullie komst!