Fortuna Vlaardingen en de B&A Boys [podcast]

In de tweeëntwintigste aflevering van de Hand van Godcast krijgt de zoektocht naar de B&A Boys van Bassie en Adriaan een ontknoping.

Bol.com

Op 1 maart 2021 werd door presentator Ino in aflevering 15 van deze podcast een oproep gedaan om te achterhalen wat er nu van de spelertjes van destijds terecht is gekomen. Dit liep uit de hand en de media pikten deze oproep op. Voor de heren het wisten stroomde hun mailbox vol en hadden ze contact met Aad van Toor, oftewel Adriaan, de voormalig trainer/coach van de B&A Boys. Anderhalve maand later is het dan zover.

Op het terrein van DVO ’32 in Vlaardingen komen Aad en een aantal van zijn voormalige pupillen, waaronder Maurice van Krimpen, Michel van Rij en de gebroeders William en Hans van Hulst, elkaar na jaren weer tegen. Ino brengt een ode aan de serie waarin de B&A Boys de hoofdrol speelde. Aad vertelt hoe de serie tot stand is gekomen. En Michel legt uit waarom hij na de uitzending eigenlijk weinig meer heeft met voetbal.

Maurice laat weten wat voor invloed de serie had en de gebroeders Van Hulst vertellen dat ze vroeger echt een goed balletje konden trappen. Ook Ben Prins en Matthijs Snepvangers schuiven aan in de kantine. Ben komt vanuit Haarlem helemaal naar Vlaardingen met een replicatie van de auto van Bassie en Adriaan. Achter deze auto hangt de caravan die gebruikt is tijdens opnames. Matthijs is helemaal gek van de serie en heeft op Twitter een draadje met allerlei leuke en gekke feitjes over de serie en toetst deze graag met Aad.

Fortuna Vlaardingen

Daarnaast brengen Ino en Jeroen Heijnink een bezoekje aan een locatie waar de reeks werd opgenomen en bezoeken ze verder Jan en zijn zoon Rik Bouman. Jan is oud-speler van Fortuna Vlaardingen en maakte de start van het profvoetbal mee. Hij werd kampioen van de eerste divisie en werd in de jaren zestig topscorer van diezelfde divisie.

Bol.com

Ook deze week is er weer een winnaar van het Staantribune Prijzenpakket en staat er weer een nieuwe prijsvraag klaar waarin het B&A T-shirt van Football Culture te winnen valt. Tot slot natuurlijk ruimte voor vragen van luisteraars.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl.

Beluister deze podcast nu via Spotify, Soundcloud of Apple Podcasts!

https://soundcloud.com/user-95712707/128-hand-van-godcast-22-bassie-en-adriaan-en-de-ba-boys-fortuna-vlaardingen-en-jan-bouman

Kijk hier voor een overzicht van alle podcasts van Staantribune.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...