Vandaag in 1970 won Feyenoord als eerste Nederlandse club de Wereldbeker, dankzij een doelpunt van Joop van Daele. Tijdens de wedstrijd werd het brilletje van Van Daele afgepakt en vertrapt door een speler van Estudiantes. In januari stond Staantribune oog in oog met de dader. Carlos Pachamé, nu een vriendelijke oude baas, maar destijds een van de ‘Boeven van de Pampa’. Hij sprak met respect over zijn directe tegenstander, Willem van Hanegem.

In aflevering 10 van Radio Buenos Aires spreken we met hem. Jeroen Heijink, Robert Breukers en Joris van de Wier genieten verder van het harde werken in Buenos Aires. De heren zijn onder meer naar Estudiantes – Sante Fé geweest. Simcardgate krijgt een vervolg en het gaat over de medische toestand van Joris. Verder wordt er dus gepraat over het brilletje van Van Dale en over lange banners en cocaïne.

In onze podcast ‘Radio Buenos Aires’ houdt Staantribune jullie vanuit Argentinië op de hoogte van de bezochte wedstrijden en de voetbalcultuur aldaar. Dus de stadions, de fans, de wijken, het leven en ja, ook hoe we aan tickets komen.

Luister deze nieuwe aflevering via Spotify, Soundcloud of Apple Podcasts.

Meer Radio Buenos Aires? Luister ook de podcasts over Atlético Huracán, River Plate en Vélez Sarsfield, Diego Maradona, Club Atlético Talleres – Tristan Suarez, Berazategui – Argentino de Merlo, Boca Juniors, San Lorenzo, Gimnasia y Esgrima en de voorbereiding.