Wedstrijd: John o’ Groats FC – FC Staantribune

Gijs van der Poel is op 24 februari 2022 begonnen aan zijn langste wandeltocht tot nu toe, zo’n tweeduizend kilometer door Groot-Brittannië. Onderweg gaat de ‘Rambling Groundhopper’, jawel, groundhoppen. En op het einde van zijn tocht, op zaterdag 18 juni, staat een benefietwedstrijd gepland. En daaraan kun JIJ – ja, jij – meedoen! Lees hieronder hoe.

Ken je dat moment dat je een krankzinnig idee hebt wat toch werkelijkheid lijkt te worden? Er zit tussen ‘Ik ga eens een pelgrimstocht langs het Britse voetbal maken’ en een route voor Lands’ End naar John o’ Groats met een planning nogal wat tussenstappen. Het moment dat het van dromen naar concreet ging, weet ik nog goed. Wandelen (lente + zomeractiviteit) is lastig te combineren met voetbal (herfst + winteractiviteit) en dus had ik in eerste instantie bedacht van noord naar zuid te lopen en het dan in tweeën te splitsen. En dus stuurde ik een mailtje naar mijn eerste en belangrijkste club: John o’ Groats FC. Een dag later kreeg ik een mailtje terug:

“Dear Gijs van der Poel,

Thanks for your email, we discussed your request at our JOG football club Annual General Meeting (AGM) last night and we would be more than happy to help you out in anyway we can with the added interest to our Dutch connections in our name originating in local history from Jan de Groot.”

Daaronder nog een hoop mensen in de cc: en uitleg wat ze allemaal voor me zouden kunnen betekenen. Het was opeens echt! Dit wilde plan gaat werkelijkheid worden. Er zijn mensen die me enorm gaan helpen! Een wildvreemde Hollander met een idioot plan, maar ze gaan er alles aan doen om me te helpen. Ik wist niet waar ik met mijn geluk heen moest.

Uiteindelijk kwam er een vleermuiseter die roet in het eten gooide en werd mijn route omgedraaid, maar nu ben ik daadwerkelijk aan het lopen. Waar St Just AFC (mijn allereerste vinck) er alles aan deed om mij maar niet welkom te heten blijven de mensen van John o’ Groats mij berichtjes sturen en reclame voor mijn goede doel maken. Ook gaan ze iets heel speciaals organiseren en daaraan kun jij meedoen!

Benefietwedstrijd tegen FC Staantribune

Op zaterdag 18 juni gaat FC Staantribune het namelijk opnemen tegen een elftal van John o’ Groats FC, waarmee geld ingezameld zal worden voor Street Soccer Scotland. De lokale FC zal op vrijdagavond 17 juni een competitiewedstrijd spelen (let op: groundhoppers!) en een dag later het beste gelegenheidsteam van Nederland ontvangen op een van de meest bijzondere velden van Groot-Brittannië. Ik speelde eerder voor FC Staantribune op de Wageningse Berg en bij EDO, maar dit vooruitzicht is wel heel erg bijzonder.

En uiteraard zijn er spelers nodig in dit team. Voetballen op het meest Noordoostelijke voetbalveld in Groot-Brittannië, bij een van de meest gastvrije clubs ter wereld, wie wil dat nu niet? De Caithness League is een zomercompetitie, dus je kan en passant nog wat groundhoppen in de Schotse Highlands. Sowieso een prachtig  stuk van de wereld. Dus voor iedereen die nog wat vakantieplannen moet maken, zou ik zeggen: kom langs!

Mocht je nog mee willen lopen (of mijn rugzak de laatste dag willen dragen) stuur me dan even een berichtje (vind ik leuk!). Maar bovenal: MELD JE AAN voor een zeer, maar dan ook zeer, bijzondere wedstrijd van FC Staantribune. Vergeet je kledingmaat niet erbij te zetten in de mail!

NB: Alle kosten zijn – voor alle duidelijkheid – verder voor eigen rekening, inclusief het vervoer naar John o’ Groats FC, wij zorgen alleen voor de shirts!

terug naar overzicht

Lees verder...