Wedstrijd: John o’ Groats FC – FC Staantribune

Gijs van der Poel begon op 24 februari 2022 aan zijn langste wandeltocht ooit, ruim tweeduizend kilometer door Groot-Brittannië, de zogeheten LEJOG-route, van Lands’ End naar John o’ Groats. Onderweg bezocht de ‘Rambling Groundhopper’ voetbalwedstrijden en stadions. Vandaag (zaterdag 18 juni), nu zijn tocht is beëindigd, is een benefietwedstrijd gepland tussen John o’ Groats FC en het All Star Team van FC Staantribune, ten bate van Street Soccer Scotland.

Bol.com

Ken je dat moment dat je een krankzinnig idee hebt wat toch werkelijkheid lijkt te worden? Er zit tussen ‘Ik ga eens een pelgrimstocht langs het Britse voetbal maken’ en een route voor Lands’ End naar John o’ Groats met een planning nogal wat tussenstappen. Het moment dat het van dromen naar concreet ging, weet ik nog goed. Wandelen (lente + zomeractiviteit) is lastig te combineren met voetbal (herfst + winteractiviteit) en dus had ik in eerste instantie bedacht van noord naar zuid te lopen en het dan in tweeën te splitsen. En dus stuurde ik een mailtje naar mijn eerste en belangrijkste club: John o’ Groats FC. Een dag later kreeg ik een mailtje terug:

“Dear Gijs van der Poel,

Thanks for your email, we discussed your request at our JOG football club Annual General Meeting (AGM) last night and we would be more than happy to help you out in anyway we can with the added interest to our Dutch connections in our name originating in local history from Jan de Groot.”

Daaronder nog een hoop mensen in de cc: en uitleg wat ze allemaal voor me zouden kunnen betekenen. Het was opeens echt! Dit wilde plan gaat werkelijkheid worden. Er zijn mensen die me enorm gaan helpen! Een wildvreemde Hollander met een idioot plan, maar ze gaan er alles aan doen om me te helpen. Ik wist niet waar ik met mijn geluk heen moest.

Bol.com

Mijn route begon bij St Just AFC en eindigde bij John o’ Groats FC. De mensen van de club bleven mij berichtjes sturen en reclame maken voor het goede doel, thanks for that!

Benefietwedstrijd tegen FC Staantribune

En als toetje neemt FC Staantribune het vandaag (zaterdag 18 juni) op tegen een elftal van John o’ Groats FC, waarmee geld ingezameld wordt voor Street Soccer Scotland. Het beste gelegenheidsteam van Nederland zal vanmiddag aantreden op een van de meest bijzondere velden van Groot-Brittannië. Ik speelde eerder voor het All Star Team van FC Staantribune op de Wageningse Berg en bij EDO, maar dit vooruitzicht is wel heel erg bijzonder.

Uiteraard houden we je vandaag via onze socialemediakanalen op de hoogte van deze zeer bijzondere wedstrijd van de FC!

 

terug naar overzicht

Lees verder...