Staantribune & SV Heinenoord presenteren: jubileumboek SV Heinenoord 75

Arie van den Berg, voorzitter van SV Heinenoord, had ergens in het najaar van 2019 een stout idee: een boek over 75 jaar SV Heinenoord. “Een leesboek met veel foto’s, wat je eigenlijk niet meer wilt wegleggen als je het in je handen hebt.” Nu, twee jaar later, is dat boek er. Het resultaat is een mooie reis door de geschiedenis van SV Heinenoord, van 1946 tot heden. Staantribune verzorgde onder meer de vormgeving.

Bol.com

In het fraaie boek worden onder meer de hoogtepunten van het eerste elftal – toch het vlaggenschip van elke vereniging – uitvoerig belicht. Tegelijkertijd is het boek een reis door de tijd. Van het taboe op sport in de naoorlogse jaren naar de meer vrijgevochten jaren zestig en zeventig, van de sterke sociale functie in de jaren tachtig en negentig naar de meer geïndividualiseerde samenleving rond de eeuwwisseling. Ook stelden de samenstellers zich vooraf een vraag: waar en wanneer deed het voetbal zijn intrede in Heinenoord? De zoektocht naar dat antwoord vind je eveneens in dit boek.

Corona

Wat de club uit de Hoeksche Waard voor zijn leden betekent, liet zich voelen in de afgelopen periode, waarin het coronavirus ervoor zorgde dat de wekelijkse gang naar de voetbalclub niet meer vanzelfsprekend was. “Dat sociale, dat mis je gewoon”, stelt erelid Piet Plaizier, die normaal gesproken elke maandag het terrein onderhoudt met zijn ‘klusploeg’. Vanwege de coronamaatregelen kon een lancering van het boek helaas ook niet doorgaan.

Staantribune

Staantribune verzorgde onder meer de coördinatie en de vormgeving van het lijvige, doch handzame boek, dat 292 pagina’s telt. Het bevat veertien hoofdstukken over het voetbal in Heinenoord en honderden foto’s van de afgelopen 75 jaar.

Staantribune-hoofdredacteur Jim Holterhuës: “In mijn lange carrière als speler van Spartaan’20 en later VV Rhoon heb ik regelmatig tegen SV Heinenoord gespeeld. Wat ik mij er vooral van herinner, is dat het een eind rijden was. Maar het waren ongetwijfeld heroïsche duels, haha. Ik vond het eer om aan dit boek meegewerkt te hebben. De credits gaan vooral uit naar Michiel Wilman, een van de vormgevers van Staantribune. Die heeft keihard gewerkt om dit boek zo fraai mogelijk vorm te geven. Ik wil ook Arie van den Berg, schrijver Jan-Cees Butter en Jaap Jan Leeuwenburgh, die samen met Arie het schitterende beeldmateriaal bij elkaar zocht en gereedmaakte, bedanken voor de prettige samenwerking. Op naar de honderd jaar!”

Bestellen

Je kunt het jubileumboek bestellen via de webshop van SV Heinenoord. Het is ook verkrijgbaar bij supermarkt Attent Nelemans, Emmastraat 4 in Heinenoord. De volledige opbrengst van het boek komt ten goede aan de clubkas van SV Heinenoord.

Bol.com

Meer informatie?

Ook plannen voor een jubileumboek? Wij denken graag mee over de vormgeving en de uitvoering. Mail daarvoor naar sales@staantribune.nl

terug naar overzicht

Lees verder...