Slecht eten: Groundhoppers, eet goed!

Groundhoppers kijk uit. Jullie worden regelmatig blootgesteld aan slecht eten. Ik weet dat. Dat kan jullie opbreken. Als jullie in den vreemde de hongerklop zien naderen, blijf dan nadenken. Ik ben zelf in het verleden menigmaal de fout in gegaan.

Bol.com

Bij AS Roma nam ik ooit een pizzapunt. Ondanks het feit dat de paprika’s dezelfde kleur hadden als de champions, vermoedde ik geen onraad. Italië was immers het deegwalhalla. Helaas nam mijn pizzapunt in de loop van de eerste helft de verkeerde afslag. Ik moest mijn plek verlaten en miste twee doelpunten.

Ook in Nederland liep ik ooit lelijk tegen de lamp. FC Twente speelde op een regenachtige dag tegen Roda JC. Vooraf bezondigde ik mij aan een broodje schnitzel. Aan de kraam naast het stadion hingen vijf flessen met shit die je over de schnitzel kon spuiten. Toen ik hard in de middelste fles kneep en zag wat voor substantie op mijn kostbare broodje belandde, had ik uit moeten stappen. Ik dacht echter voor hetere vuren te hebben gestaan en knalde de tijdbom in no time naar binnen. FC Twente won met 3-1. Verdere vragen over deze wedstrijd kan ik helaas niet beantwoorden.

Het hardst getroffen werd ik door een maaltijd in Blackpool. Voor de wedstrijd tegen Charlton Athletic deed ik mij tegoed aan een Engelse lunch. De ‘groente’ op het bord zag er zo vervaarlijk uit, dat ik hilarisch een foto nam. De gifgroene brei was niet in de haak, maar ik wilde mij aan de lokale gebruiken aanpassen. De aftrap maakte ik nog bewust mee, daarna belandde ik in een zwart gat.

Een wedstrijd van Blackpool is daarom nog altijd niet gevinckt. Groundhoppers geniet, maar wees bij deze gewaarschuwd voor slecht eten.

Bol.com

Volgende week vrijdag, 16 april, verschijnt Voetballiefde zonder grenzen van schrijver Hans Douw. Als warmmakertje schrijft de ‘Groundhopper des Vaderlands’ elke dag een nieuw verhaaltje (niet uit het boek!) over groundhoppen. Het boek is vanaf nu te bestellen in de Staantribune Webshop. LET OP: alleen nog DIT WEEKEND zonder verzendkosten. Bespaar € 2,95 en bestel nu!

Voetballiefde zonder Grenzen - Hans Douw

terug naar overzicht

Lees verder...