Middagje België: Racing Mechelen en RSD Jette

Het is voorlopig nog genieten om naar Mechelen-Zuid te tuffen. Zelfs als er zich een lamlendig toernooitje op kleine veldjes afspeelt en het stadion van Racing Mechelen niet gebruikt wordt. Maar de speelkalender leert dat er bij RSD Jette werd gevoetbald en laten ze daar nou toevallig in een groundhoppersparadijsje spelen: het Stade Communal.

Bol.com

Het is nog altijd onzeker wat er met het prachtige Oscar Vankesbeeckstadion van Racing Mechelen gaat gebeuren. Verdwijnt het in zijn geheel? Gaat de monumentale hoofdtribune plat? Het gaat zoals altijd voornamelijk om centen. Gevoetbald werd er vandaag niet, maar er waren genoeg tafereeltjes voor een fotograaf om zich mee te vermaken. Zoals het met wedstrijdballen gebombardeerde kippenhok achter een bijveld, of een poedel die verdacht sterk aan de bal is. En natuurlijk is de hoofdtribune van Racing ook aan de buitenkant de moeite waard.

Maar het blijft surrogaat allemaal. Op zo’n middagje wil je ook een gewone wedstrijd zien, als het even kan in een stijlvolle omgeving. Maar bij RSD Jette werd er wel gevoetbald in het Stade Communal. Behoorlijk wat afbrokkelende staanplaatsen en een gekke overdekte tribune. Het was de moeite.

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

RSD Jette

 

terug naar overzicht

Lees verder...