Luc Nilis: de klasbak, de virtuoos, de kunstenaar [podcast]

Luc Nilis is de voetballer van wie je weet dat hij stopt als hij onderweg een groep jongens ziet voetballen. Twee jassen als doel, poten om de ploegen samen te stellen en daarna lekker voetballen.

Bol.com

Luc Nilis is de speler die kort voor tijd achteloos de bal in de kruising draait met zijn rechtervoet. Daarna draait hij zich, één arm in de lucht die een juichbeweging maakt en de grijns van een vijftienjarige. Hij is de man van wie Ronaldo zei dat de Belg zijn beste teamgenoot aller tijden was. De man van de hakbal, de horrorblessure, de klasbak, de virtuoos, de kunstenaar op voeten.

Luc Nilis is de liefhebber die je verdenkt dat hij – op een zondagavond – net uit het café, nog even op De Herdgang vrije trappen in de kruising gaat draaien. Omdat voetbal nu eenmaal het allerleukste is dat er is.

Jeroen Heijink sprak met supporters van PSV, Aston Villa en Anderlecht en vroeg hen naar hun favoriete Luc Nilis-moment. Dezelfde vraag stelde hij aan Björn van den Doelen, die ooit de mazzel had om in hetzelfde team als Luc Nilis te mogen voetballen. Hadden we dat niet allemaal gewild?

Luister deze podcast via Spotify, Apple Podcasts of Soundcloud.

Bol.com

https://soundcloud.com/user-95712707/ik-en-luc-nilis

Meer Staantribune podcasts? Bekijk HIER het hele overzicht.

Beeld: Pro Shots

terug naar overzicht

Lees verder...