Nieuw boek ‘Voetballiefde zonder grenzen’ is uit!

Halverwege de jaren zeventig werd Hans Douw verliefd op de voetbalsport. Wat begon als een onschuldige hobby, groeide uit tot een levensproject: Voetballiefde zonder grenzen.

Bol.com

Hans raakte behoorlijk in de ban van voetbalstadions en reisde daarom over de hele wereld om clubs te bezoeken. Zo groeide hij uit tot de ‘Groundhopper des Vaderlands’. Deze titel kreeg hij tijdens een interview van de presentatoren van NOS Langs de Lijn.

Hans zag in al die jaren duizenden duels, in negentig landen, op vijf continenten. Dat was niet altijd zonder gevaar. Zo werd hij ooit gearresteerd door het Russische leger en trok door favela’s en townships. Ook stond hij op verschillende plekken middenin het supportersgeweld. Hij voelde de spanning bij wedstrijden in voormalige oorlogsgebieden. Ook bezocht Douw intense stadsderby’s en vond hij zichzelf terug in de middencirkel van het meest noordelijke stadion van Europa.

Buiten zijn avonturen in andere landen, bezocht hij ook enorm veel voetbalwedstrijden in Nederland. Van Hoek tot Appingedam en van de eredivisie tot de zesde klasse. Geen duel ontkwam de afgelopen decennia aan zijn ‘vinck’.

In zijn boek Voetballiefde zonder grenzen neemt Hans Douw de lezer mee tijdens zijn reizen en avonturen. Maar hij beschrijft daarbij ook alles wat bij een stadionbezoek komt kijken. Hij doet dit op een zodanig gepassioneerde en opgewekte manier, dat dit boek leuk is voor alle soorten voetbalfans.

Bol.com

Het moet vreemd lopen, wil de liefhebber na het lezen van Voetballiefde Zonder Grenzen geen goedgevulde bucketlist overhouden. Het boek is nu te bestellen zonder verzendkosten, alleen in de Staantribune Webshop! DIT IS EEN PRE-ORDER. HET BOEK VERSCHIJNT OP VRIJDAG 16 APRIL.

Voetballiefde zonder Grenzen - Hans Douw

 

terug naar overzicht

Lees verder...