Gimnasia y Esgrima – Vélez Sarsfield [fotorepo]

Het is Argentinië-maand bij Staantribune! Begin dit jaar, net voordat de coronacrisis uitbrak, vlogen we naar Buenos Aires. We bezochten maar liefst 25 wedstrijden, te beginnen met Gimnasia y Esgrima de la Plata.

La Plata ligt net buiten Buenos Aires en is de hoofdstad van de provincie. Een club waar je normaal zelden iets van hoort. Maar sinds vorig seizoen is Diego Maradona daar trainer.

Sindsdien staat de club in het middelpunt van de belangstelling. Logisch, maar voor de groundhopper is er bij Gimnasia y Esgrima meer dan Pluisje alleen. Het Estadio Juan Carmelo Zerillo is een pareltje. Een stokoude hoofdtribune is de blikvanger, maar voor de sfeer moet je op de staantribunes achter beide doelen staan. Aan de ene kant heb je de harde kern waar je als buitenstaander niet tussen kunt komen. Dat lukt wel aan de andere kant, waar het ook een groot feest is.

De wedstrijd was niet om aan te gluren, maar dat deerde de supporters niet. Voor hen ging het vooral om Maradona. Het ‘Diegoooooo, Diegoooooo, Diegoooooo’ klonk regelmatig door het stadion.

Meer over ons bezoek aan Argentinië in het nieuwe boek Voetbalstad Buenos Aires, dat vrijdag 27 november verschijnt. Je kunt het boek alléén pre-orderen in de Staantribune Webshop en zónder verzendkosten tot en met zondag 22 november! Nog meer schitterende beelden van voetbal in Argentinië vind je in het fotoboek Football Passion Buenos Aires van fotograaf Sebastian Frej, in Nederland alleen te bestellen in de Staantribune Webshop.

terug naar overzicht

Lees verder...