Football Manager Legends (7): Kim Källström

Elke editie van het voetbalmanagementspel Championship Manager – sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) – had ze: wonderkinderen die in de loop van het spel altijd kwamen bovendrijven. Jonge talenten die je koste wat het kost – en vaak gratis of voor een prikkie – naar je club kon halen. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Freddy Adu, die op zijn veertiende al een contract tekende bij D.C. United. De kans is groot dat zelfs je schoonmoeder van Freddy heeft gehoord. Maar hoe is het al die andere digitale helden, zoals Kim Källström, vergaan? FM-verslaafde Robert Breukers licht de komende dagen zijn top tien spelers uit.

Bol.com

Nummer 4: Kim Källström

In Championship Manager 2001/02 en 2002/03 was Kim Källström dé te halen speler. Je kon hem in Zweden wegplukken bij BK Hacken en bij elke Europese subtopper stond hij meteen in de basis. Uiteindelijk groeide hij altijd uit tot een speler van wereldklasse, uiteraard met – niet onbelangrijk – het daarbij behorende prijskaartje.

Kim heeft van deze Top 10 waarschijnlijk de mooiste carrière gehad met clubs als Lyon, Spartak Moskou en Arsenal. Maar het meest trots zal hij zijn op zijn 131 interlands voor Zweden. Källström is na Anders Svensson, Thomas Ravelli en Andreas Isaksson de speler met de meeste interlands voor het Zweedse nationale elftal.

Top tien

Lees de hele Top 10 van FM-verslaafde Robert Breukers:

Volwassen mensen trekken hun beste kostuum aan voor een fictieve voetbalwedstrijd of geven persconferenties onder de douche. Middelmatige spelers worden aangeklampt voor handtekeningen, omdat hun reputatie in het spel die van in het echte leven overtrof. Het voetbalmanagementspel Championship Manager, sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) geheten, levert al meer dan 25 jaar gekke taferelen en ongetwijfeld meer dan één echtscheiding op, maar bovenal brengt het een opmerkelijk gevoel voor fantasie teweeg.

Bol.com

In Staantribune #24 vertelt Filip van der Elst over zijn hardnekkige FM-verslaving. Je kunt het nummer bestellen in onze webshop. Football Manager is hier te bestellen.

terug naar overzicht

Lees verder...