Football Manager Legends (2): Anthony Vanden Borre

Elke editie van het voetbalmanagementspel Championship Manager – sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) – had ze: wonderkinderen die in de loop van het spel altijd kwamen bovendrijven. Jonge talenten die je koste wat het kost – en vaak gratis of voor een prikkie – naar je club kon halen. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Freddy Adu, die op zijn veertiende al een contract tekende bij D.C. United. De kans is groot dat zelfs je schoonmoeder van Freddy heeft gehoord. Maar hoe is het al die andere digitale helden, zoals Anthony Vanden Borre, vergaan?

Bol.com

FM-verslaafde Robert Breukers licht de komende dagen tien spelers uit.

Nummer 9: Anthony Vanden Borre

Anthony Vanden Borre is zoon van een Belgische vader en Congolese moeder. Op zijn zestiende maakte hij al zijn debuut voor Anderlecht. Een grote toekomst leek voor Anthony in het verschiet te liggen. Dat ontging de makers van Sports Interactive niet en in Football Manager 2005 was er dan ook maar één centrale verdediger die je koste wat het kost moest binnenhengelen bij je club.

Waar zijn digitale carrière steevast eindigde tussen de groten der aarde ging het hem in real life iets minder af. Al is zijn carrière respectabel te noemen met clubs als Fiorentina, Genoa, Portsmouth, Genk en Montpellier. Plus 28 interlands voor België. In 2017 stopte hij, maar niet voordat hij nog vijf wedstrijden speelde voor TP Mazembe, de regerend kampioen in Congo.

Anthony Vanden Borre

Top tien

Lees de hele Top 10 van FM-verslaafde Robert Breukers:

Bol.com

Volwassen mensen trekken hun beste kostuum aan voor een fictieve voetbalwedstrijd of geven persconferenties onder de douche. Middelmatige spelers worden aangeklampt voor handtekeningen, omdat hun reputatie in het spel die van in het echte leven overtrof. Het voetbalmanagementspel Championship Manager, sinds 2004 Football Manager (kortweg FM) geheten, levert al meer dan 25 jaar gekke taferelen en ongetwijfeld meer dan één echtscheiding op, maar bovenal brengt het een opmerkelijk gevoel voor fantasie teweeg.

In Staantribune #24 vertelt Filip van der Elst over zijn hardnekkige FM-verslaving. Je kunt het nummer bestellen in onze webshop. Football Manager is hier te bestellen.

Foto header: Pro Shots/Reporters

terug naar overzicht

Lees verder...