Een euro voor stamcelonderzoek

Onlangs ontving de redactie van Staantribune een bericht van Paul van Tatenhove (47), vader van Sem en Linn, getrouwd met Tanja en werkzaam bij Defensie. In zijn vrije tijd zet Paul zich in voor de jeugdopleiding van PSV, de club waaraan hij al zijn hele leven is verbonden. In augustus 2021 kreeg hij de diagnose melanoomkanker derde graad. We delen zijn bericht hieronder.

Bol.com

Paul heeft ook een vorm van reuma. De medicijnen die hij hiervoor namen, waren de aanleiding voor het ontwikkelen van het melanoom. Paul nam een andere leefstijl aan, waardoor hij de medicijnen kon afbouwen. Zo liep hij afgelopen zomer hard over de Mont Ventoux en gaat hij binnenkort de Alpe d’Huez trotseren. Daar wil hij graag een goed doel aan koppelen.

“Toen ik het bericht las van Thijs Slegers, de onlangs overleden perschef van PSV, waarin hij opriep tot om je aan te melden als stamceldonor, besloot ik voor dat doel te gaan lopen”, schrijft Paul. “Vlak voor zijn overlijden heb ik Thijs nog op de hoogte kunnen brengen van mijn missie. Zes dagen voordat hij overleed, kreeg ik nog een bericht van hem. Ik ben hem dankbaar dat hij nog de energie had om mijn mail te beantwoorden, wat Thijs siert en typeert.”

Inzamelactie Matchis

Paul is een sponsoring-/inzamelactie gestart voor matchis.nl ten behoeve van stamceldonatie. “Ik vraag aan een ieder of ze één euro kunnen missen voor stamcelonderzoek. Heel veel mensen kunnen zo met een klein bedrag een groot gebaar maken. Dat verdient Thijs, maar zeker de mensen die nu wachten op een donor. Laten we – na alle negativiteit rondom het voetbal de laatste tijd – een ander geluid laten horen.”

Bezoek hier de pagina van Paul van Tatenhove bij Matchis.

Bol.com
terug naar overzicht

Lees verder...