De Groundhop: Club Sportivo Italiano – Victoriano Arenas

Staantribune-lezer Ron Coppens maakte samen met twee voetbalmaten de droomtrip voor elke groundhopper: een voetbalreis van twaalf dagen door Argentinië. Daar bezochten zij maar liefst achttien wedstrijden. In aanloop naar de Groundhopdag op zaterdag 30 maart in De Adelaarshorst in Deventer, plaatsen we elke dag een deel uit Rons dagboek. Dit keer een bezoek aan de wedstrijd Club Sportivo Italiano – Victoriano Arenas.

Bol.com

Vandaag hadden we maar een beperkte keuze uit wedstrijden. We besloten een duel te bezoeken in de Primera C, het vierde niveau van Argentinië. Over Duck Sud hadden we niet de beste verhalen gehoord, dus we kozen voor Club Sportivo Italiano. Het is de ‘Italiaanse tegenhanger’ van Deportivo Español. De club ligt in Ciudad Evita. Als je vanaf EZE Airport richting de stad rijdt, zie je het terrein liggen aan de rechterzijde.

Het ligt in La Matanza, een van de sloppenwijken van de stad, waar onder meer een indrukkende aflevering van de televisieserie Beruchte sloppenwijken: Ewout in de ghetto is opgenomen. Club Sportivo Italiano tegen Victoriano Arenas eindigde overigens in 2-2.

Lees ook in deze serie over groundhoppen in Argentinië: Rosario Central – River Plate, Vélez Sarsfield – Colón de Santa Fe, San Lorenzo – Newell’s Old Boys, Op bezoek bij Almagro en Banfield, Racing Club – Godoy Cruz, Boca Juniors – Atletico Tucumán, Club Sportivo Italiano – Victoriano Arenas, Lanús – Rosario Central, Huracán en de Avellaneda Derby, El Monumental van River Plate en een bezoek aan Newell’s Old Boys.

terug naar overzicht

Lees verder...