Het Ticket: het Sampdoria van Seedorf

In Staantribune nummer 35 veel aandacht voor Sampdoria. Ik heb de club uit Genua één keer zien spelen, met Clarence Seedorf als invaller. Uit bij AS Roma in januari 1996. Ik was in Rome omdat ik een stuk voor een krant moest schrijven over een grote tentoonstelling over Frederik II van Hohenstaufen (1194-1250).

Bol.com

Diens kasteel Castel de Monte – dat in Apulië ligt bij Andria, niet te ver van Bari – kwam dat jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een goede reden voor een grote tentoonstelling, en een stukje in de krant.

Eind vorige eeuw kwam ik regelmatig in Rome. Als het even kon, probeerde ik dan ook een wedstrijd in Stadio Olimpico mee te nemen. Ik werkte destijds in Almere, Seedorf kwam uit Almere en was dat seizoen van Ajax over gestapt naar Sampdoria. Alle reden dus om die wedstrijd te gaan kijken. Lastig was wel dat ik vrijdag moest werken, dat de wedstrijd op zondagmiddag was en ik maandagmorgen om half acht weer in Almere werd verwacht.

Om de tentoonstelling, liefst tweemaal, te zien én de wedstrijd wilde ik zo vroeg mogelijk in Rome zijn. Dat kon toen alleen vanuit Brussel. Dus de nachttrein van Utrecht, via Amsterdam en Rotterdam naar Brussel. Eenmaal in Rome aangekomen, hotel opzoeken en naar de tentoonstelling in het centrum van Rome. En natuurlijk een kaartje kopen voor de wedstrijd. Vervolgens zocht ik een aantal favoriete plekjes in de stad op.

De volgende ochtend borg ik de tas met kleren en de catalogus in een kluis op station Termini, ging ik weer naar de tentoonstelling en vervolgens naar de wedstrijd. Van de wedstrijd is me niet zo veel bij gebleven, ondanks sterren als Christian Karembeu, Aldair, Paulo Fonseca, Federico Chiesa en Siniša Mihajlović. Roma won met 3-1, door drie doelpunten van Abel Balbo. Seedorf viel een minuut of twintig voor tijd in. Het vliegtuig haalde ik, zodat ik de volgende dag keurig op tijd weer in Almere op het werk verscheen. Het artikel stond de zaterdag erna in de krant.

Bol.com

Een paar jaar geleden had ik een ticket naar Rome, onder meer om AS Roma – Fiorentina te gaan kijken. Die wedstrijd werd op het laatste moment een paar dagen verplaatst, vanwege de erbarmelijke toestand van het veld. Helaas verbleef ik toen niet meer in Rome. Misschien toch nog maar een keer naar AS Roma – Sampdoria.

Heb jij ook een ticket met een leuk verhaal erachter? Mail dan naar: info@staantribune.nl.

Win een origineel shirt!

Meer over Sampdoria in Staantribune nummer 35, dat hier is te bestellen. Vanwege onze nieuwe cover hebben we een speciale actie: onder onze trouwe abonnees verloten we het onderstaande kekke, originele Sampdoria-shirt uit de jaren tachtig van het merk NR (ter waarde van € 174,99). Geen fake remake, de originele stof (acryl), gemaakt in de NR-fabriek in Italië.

Het enige dat je hoeft te doen om mee te doen aan de loting, is vóór aanstaande vrijdag je NAW-gegevens, inclusief je abonneenummer, te mailen aan Staantribune: info@staantribune.nl. Nog geen abonnee van Staantribune? Word dat dan meteen hierrrrrr, dan ding je nog mee!

Het shirt van Sampdoria

terug naar overzicht

Lees verder...