Blackpool, FA Cup First Round Proper en Chippy tea [podcast]

In deze nieuwe Doing The 116-podcast bespreken Joris van de Wier en Jeroen Heijink het wel en wee van het Britse voetbal, waaronder het onderwerp FA Cup First Round Proper. Joris reisde vorig seizoen naar alle uithoeken van Groot-Brittannië om toch maar voetbal te kunnen zien. Dit resulteerde in een nieuw boek: ‘Terraces & Floodlights II‘. Hij neemt de luisteraar kort mee wat er van dit boek verwacht kan worden.

Bol.com

Daarnaast bezocht hij uiteraard weer wedstrijden in de FA Cup voor zijn toekomstige boek. Jeroen raakt zo bekend met Sudbury en de cupfever rondom de ontmoeting met ‘buurman’ Colchester en komt hij achter de reden waarom Portsmouth de club is die het langst in het bezit was van de felbegeerde beker. Hij leert ook waarom Bolton Wanderers een club is met echte bekerhistorie. En wie speelden er maar liefst zes keer een replay in ditzelfde bekertoernooi?

Blackpool

Verder bezocht Joris de burenruzie tussen Blackpool en Preston North End en staan beide heren nog even stil bij de mijlpaal van manager Neil Warnock. Hij stond voor de 1602e keer langs de lijn om niet veel later overigens ontslagen te worden. Als laatste wil Jeroen graag nog weten wat een Chippy tea is.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze Doing the 116-podcast over o.a. de FA Cup First Round Proper via Spotify of Apple Podcasts!

terug naar overzicht

Lees verder...