Voetbalmonument “De Wageningse Berg” [podcast]

Het is een druilerige dinsdagochtend. Jas nat, broek nat. Alles nat. Een dagstart waar je strontchagrijnig van zou kunnen worden. Maar dat zijn we vandaag toch niet. Ino Diepeveen en Jeroen Heijink zijn voor deze podcast op bezoek in Gelderland en wel op de Wageningse Berg bij FC Wageningen.

Bol.com

Elke dinsdagochtend verzamelt zich in de kantine van de club een aantal vrijwilligers die garant staan voor het onderhoud van dit voetbalmonument. Wat was, of eigenlijk wat is, FC Wageningen en waarom is De Wageningse Berg iets wat gekoesterd moet worden? Ino en Jeroen spreken hierover met oud-speler Jan van Osenbruggen, supporters en vrijwilligers Anton en Harold van Kooten en Arjan Molenaar, auteur van het boek “De onneembare vesting“. De verhalen met de heren zijn eindeloos.

Hoe was het om vroeger op De Berg te voetballen? Jan vertelt daarnaast over die fameuze 1-6 overwinning bij PSV in 1977 en waarom was hij een keer elf duels geschorst? Arjan vult elk onderwerp prachtig aan met mooie anekdotes. Vader Anton nam zijn zoon voor het eerst mee naar het stadion en Harold ging nooit meer weg. En wat houdt het onderhoud van deze mooie plek eigenlijk in en hoe is dat ontstaan? Ook krijgen we antwoord op wie die mysterieuze Kameroenezen waren. En uiteraard wordt de ondergang van de club ook nog besproken. Ook geven de heren nog tips aan de luisteraars voor wie er nog niet geweest is.

Vragen, tips of suggesties over onze podcasts zijn altijd welkom: podcast@staantribune.nl. Beluister deze podcast over de Wageningse Berg nu via Spotify of Apple Podcasts! Meer podcast van Staantribune zijn HIER te vinden.

terug naar overzicht

Lees verder...