In 2015 fuseerden RRC Wetteren-Kwatrecht en Standaard Wetteren en werd het Royal Football Club Wetteren. Het terrein van Standaard, met daarop het markante Marcel de Kerpel Stadion, werd de basis van deze fusieclub.

Het terrein van ’Racing’, zoals RRC Wetteren-Kwatrecht ook werd genoemd, hield men voorlopig aan als trainingsveld. Maar ook die functie heeft het inmiddels verloren. Bij een bezoek aan het aan de Wegvoeringstraat gelegen veld blijkt het een lost ground geworden, waar alle deuren wagenwijd open staan.

In het kassahokje achter de prachtige toegangspoort ligt nog een muntenbakje, op het veld groeien klaprozen en slingeren oude voetballen. Als toetje blijken de catacomben onder de oude hoofdtribune (met mini-gable!) gewoon toegankelijk. Kleedkamers staan vol met stutten; de tribune heeft zijn langste tijd toch echt wel gehad.

Het is alsof de club in paniek is verlaten, met achterlating van zo’n beetje alles. Het geeft het terrein iets spookachtigs, maar dat is wel vaker met lost grounds. Alleen de kantine en de sponsorruimte zijn afgesloten, verder kun je overal ronddwalen. De sloophamer zal snel komen.